Skip to main content
  • 24.07.2023.

Totalni delirij u Dubrovniku kada je ZHU pustio -Faded- u Revelinu

Dugogodišnjem iščekivanju je došao kraj, Zhu je premijerno nastupio u Hrvatskoj

Piše: 

Svega nekoliko dana nakon debija Vintage Culturea u Dubrovniku, na rasporedu u Culture Clubu Revelin je bilo još jedno atraktivno i premijerno gostovanje. Popularni američki DJ, producent i pjevač Zhu nakon nekoliko nastupa po regiji, napokon je na svojoj turneji došao i u Hrvatsku.

Danima i tjednima se isčekivao dolazak Zhua u Revelin. Tražila se karta više, a ispred kluba su se stvarali redovi od trenutka otvaranja vrata. DANCElectric je dočekivao prve goste unutar tvrđave Revelin kojima je svojim setom i glazbeni odabirima najavljivao ono što ih čeka u nastavku večeri.

Kako su se minute do dolaska Zhua bližile, tako je i ekstaza u klubu rasla, a svega dvije minute prije 1 i 30 sati iza ponoći, DANCElectric zaključuje svoj set s Vintage Cultureovom hit trakom “Tina” i pozdravlja partijanere kako bi svoje mjesto prepustio glavnom gostu večeri.

Od trenutka kad je stupio na elektroničku sceni, Zhu je donio osvježenje sa svojim nastupima, jer kada ne nastupa u live act izdanju, kroz svoje setove donese djeličak “live iskustva”. Takva situacija je bila i u Dubrovniku gdje je Zhu odradio DJ set uz elemente live nastupa. Američki DJ, producent i pjevač kroz svoje setove pušta isključivo vlastite produkcije, a vokali na trakama su njegovi – što znači da na nastupima bilo kao DJ ili live act, uz matricu on pjeva.

Tijekom dvosatnog seta u Culture Clubu Revelin, Zhu se pobrinuo i za jedinstveno vizualno iskustvo. Poveo je svog VJ-a, a vizuali i svjetla su savršeno pratili njegove glazbene odabire koji su donijeli ono najbolje iz njegove diskografije. Naglasak je bio na trakama iz GENERATIONWHY albuma, a dobar dio seta je proveo testirajući novi, neobjavljeni album GRACE.

Otkako je stupio na scenu, Zhu se razvija i evoluira svoj zvuk. Od nešto komercijalnijeg, radijskih prihvatljiveg zvuka, došao je do dubljih, mračnijih ritmova, prilagođeni kasnim noćnim satima i klupskim zvučnicima. Upravo njegov razvoj se mogao čuti kroz neobjavljene trake koje su sadržavale elemente deep housea i melodic techna.

Publika je odlično reagirala na nove ID-jeve američkog DJ-a, producenta i pjevača, a atmosfera se posebno podizala u trenucima kada je Zhu odrađivao vokalne dionice. Nakon glazbenog putovanja Zhuovom diskografijom od 120 minuta, posljednja stanica bila je njegova najuspješnija traka Faded, koju je publika u glas zajedno otpjevala te traka koja će najvjerojatnije biti “lead singl” nadolazećeg albuma GRACE.

Atraktivnih gostovanjau nastavku sezone u Dubrovniku neće manjkati, ali iako je ljeto 2024. daleko – planovi za njega se već kuju. Organizator ljetnog klupskog programa Filip Sulić poznatiji kao DANCElectric nam ekskluzivno otkriva kako je Diplo inicirao jednu ideju. “Spremamo jedan poseban event u dva dijela, koji bi se trebao sastojat od jedne ekskluzivne lokacije i kluba u istome danu. To ćemo najaviti kada finaliziramo sve, zasad je to ideja koju je on inicirao.”

Culture Club Revelin u finiš srpnja ulazi furiozno. Večeras nastupa Bontan, u četvrtak stiže DJ Diesel, petak pripada Franky Wahu, subotu preuzimaju ARTBAT, a u ponedjeljak Solardo.

Atmosferu s premijernog nastupa Zhua u Hrvatskoj pogledajte na našem Instagram profilu.

 

dobar house desktiop
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.