Skip to main content
  • 11.11.2016.

U Zagrebu otvorena izložba: Kako izgledaju klubovi jutro poslije

Jučer uvečer, 10. studenog, kada su se satovi sinkronizirali sa sedmom urom zagebački Pločnik postao je službeno bogatiji za još jednu izložbu.

 
Dvadeset eksponata u fotografskom mediju okupljeno je pod nazivom "Kako izgledaju klubovi jutro poslije" i izložba je u/na zagrebački Pločnik doselila s onih splitskih na kojima je boravila krajem listopada u klubu Zona, dok će u Pločniku biti otvorena sve do 19. studenog.
 
Jutra poslije u svojoj finalnosti jednog doživljaja mogu biti i prekrasni pejzaži koji ostaju nakon međudjelovanja mnoštva života koji su se preklopili u prostoru-vremenu na jedan njegov isječak, povezani zajedno tamo negdje u mraku ljubavlju i glazbom. Ono što ostaje su prekrasno poremećeni prostori kao tihi spomenici užitka, žudeći da se topot stopala vrati još jednom među mokre zidove u svojoj, sada tihoj, zavodljivoj melankoliji.

 
Naslov izložbe jednostavan je i samoobjašnjavajući jer je sadržaj nadređen formi, a u njemu ćete zateći motive hrvatskih ljetnih i zimskih klubova na način na koji ih nikada do sada niste imali prilike vidjeti, tihe, nijeme i mirne nakon što je i posljednji posjetitelj napustio klub poradi postelje ili nove, još nepoznate, avanture. Uključeni klubovi i oči iza objektiva su:
 
Klubovi:
DUBROVNIK – Lazareti
SPLIT – Kameleon
PRIMOŠTEN – Aurora
ZRĆE – Aquarius, Papaya, Noa
RIJEKA – Crkva i ex tvornica Torpedo
SISAK – Skwhat
ZAGREB – Boogaloo, Depo, AKC Medika, Lovačka soba, TNT, Podmornica, Super Super, Museum, Taboo, ex tvornica Munja

 
Fotografi:
Robert Kale, Goran Perešin Goxmag, Goran Telak, Mario Pavlović, Dorijan Šipuš, Antun Rosović, Josip Ostojić, Nino Knežević i Tonko Mikulandra
 
Izložba je nastala po uzoru na sličan projekt koji je već zaživio pod zastavama ADE-a, a muze su dobrodošli gosti od kuda god stigle, kamo li sreća ako su iz Asterdama. U hrvatskoj inačici nastaje kao jedan element edukativnog programa Jezgre, koji cilja produbiti povezanost između aktera scene i onih koji je vole, a znanje, izložbe, događanja, filmove i rasprave ti nudimo potpuno besplatno, jer bi znanje takvo i trebalo biti. Stoga rođendanski program Jezgre steže obruč lijepog oko velikog finala, 4 dana edukacije od nedjelje nadalje (13. do 17. studenog), konačnog partyja na kojemu ćeš, u suradnji sa Sonusom, zaplesati s Villaobosom na flooru kultnog The Besta 18. studenog i dodjele nagrada Ambasador, 19. studenog. 
 
Sasvim ponosni, još jednom skidamo kapu podršci onih koji su omogućili da znanje za plesača bude free pa posebne zahvale idu Burnu Hrvatska, Jamnici Sensation, Kulturpunkt.hr, MTV-u Hrvatska, Partypolisu i UESmag-u.

 

Dođi i vidi – kako lijepo znaš iz Cezarove floskule, to je preduvjet svakog osvajanja. Dobrodošli u Jezgru, Pločnik i klubove jutro poslije i hvala svima koji slave 15. godina jedne elektroničke priče s nama na bilo koji način!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2