Skip to main content
  • 6.08.2020.

Uskrsnuće Moondancea kao najava za 2021.

Nakon preskočene prošle i unatoč nepovoljnim uvjetima ove godine Moondance se vratio u svom prepoznatljivom ruhu.

Piše: 


U prekrasnom ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlengo s minimalističkom, ali efektnom produkcijom te beskompromisnim line up-om koji povezuje korijene s modernim strujanjima u technu, Moondance se još jednom pokazao kao lokomotiva underground techna na ovim prostorima koja ne posustaje unatoč sve većem komercijalnom okruženju.

Nakon osam godina i sedam izdanja i isto toliko inzistiranja na kvalitetnim izvođačima može se slobodno reći da Moondance ima vjernu publiku koja zna što želi i koja zna da će upravo to dobiti od Moondancea. Unatoč nepovoljnim epidemiološkim okolnostima i ograničavanju kapaciteta, te striktnom poštivanju mjera, tim iza festivala je dao sve od sebe da ponovo nagradi svoju publiku i onu koja će to tek postati.

Publiku koja je došla na svoje još od prvih taktova domaćeg Tome R, preko mračnog Kockinog rezidenta El Commanda, eklektičnog Mozera, ekskluzivnog b2b seta Ivana Kominovića i Jana Kinčla koji su odsvirali jedan od najboljih Moondance setova uopće, pa do ekstatičnog gosta večeri Handmadea koji je prenio Tresor vibe na sve Moondancere, te na kraju alfu & omegu Moondancea – Peru FullHousea aka Skeptika.

Publika je nagradila izvođače neumornim plesom do samoga kraja. Za one kojima ni to nije bilo dosta, produžetak se zbio na lokaciji jedne rajske plaže do popodnevnih sati.

Po izjavi organizatora Moondance nije festival velikih imena i zvijezda. Upravo suprotno. Glazba je u prvom planu i tako će i ostati. Sve nabrojeno je veliki poticaj za budućnost najnagrađivanijeg domaćeg festivala. Rekli bismo da ništa manje nismo ni očekivali. Prema reakcijama organizatora to je ujedno i izvrsna najava za povratak festivala u punom formatu slijedeće godine. (Pero Fullhouse aka Skeptik /DJ i Moondance tim)

Osjećam se počašćenim što sam ove godine pozvan treći put na Moondance festival u Trogiru, čemu sam se jako radovao, jer nisam bio siguran može li se to realizirati. Na kraju je to bilo predivno iskustvo s lijepim ljudima koji su došli. Volim hrvatsku scenu, njenu prilično entuzijastičnu, energičnu gužvu, uvijek volim svirati za njih i oni vole Techno. Moondance festival je vrlo poseban, a mi iz Tresora se osjećamo dobrodošlim. Vjerujem da je to zbog svog strastvenog i autentičnog karaktera s mnogim talentiranim domaćim umjetnicima velikim odabranim međunarodnim umjetnicima svaki put. Zahvaljujući svima koji su došli plesati ove godine, iskreno se osjećao kao san u ovoj kaotičnoj stvarnosti upravo sada. (Handmade/DJ/Tresor)

Ovo mi je bila prva godina na Moondance-u i usprkos svim pozitivnim komentarima ljudi koju su već bili na festivalu, cijela priča me potupno oduševila. Atmosfera Kamerlenga u kombinaciji sa čistim techno zvukom i kvalitetnom produkcijom ovaj festival čini unikatnim, ne samo na našim prostorima već i šire. Drago mi je bilo vidjeti rasplesanu i veselu publiku koja je spremno prihvaćala bezkompromisne boje raznih stilova techna. S obzirom da je ovo bilo limitirano izadnje u skladu sa vremenom u kojem živimo, vjerujem da će ovaj festival rasti iz godine u godinu. (Mozer/DJ/tanzen)

Moondance je potvrdio kvalitetu koju imaju, te je čitava noć prošla u opuštenom, ali energičnom ambijentu. Obavezna je godišnja lektira svakog partijanera.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2