Skip to main content
  • 6.08.2020.

Stiže velika revolucija u slušanju glazbe

Elon Musk trenutno radi na projektu koji bi trebao potpuno promijeniti način slušanja glazbe.

Piše: 


Glazbu bi tako slušali izravno iz mozga pomoću čipa, tako da bi slušalice i zvučnici postali potpuno nepotrebni. Neuralink je njegov startup projekt koji se razvija na području umjetne inteligencije, a s kojim želi ljudima u mozak ugraditi čip za streamanje glazbe.

Neuralink je u procesu razvoja "sučelja između računala i mozga" koja bi "pomogla ljudima da budu u korak s naprednom umjetnom inteligencijom". Čipovi su implantati od žice koje su tanje od ljudske kose. One će biti ugrađene u mozgu i povezane sa eksternim računalom, mada će krajnji cilj biti spajanje bežićnom vezom.

Prošle godine Musk je otkrio da su uspješno provedeni eksperimenti na miševima i majmunima. Nove informacije o ovoj tehnologiji planira objaviti 28. kolovoza, dok je do sada puštao teasere i djeličke projekta na svom Twitteru. Neuralink bi mogao pomoći u kontroli razine hormona i poboljšanje sposobnosti zaključivanja, kod rješavanja problema ovisnosti i depresije.

Ta bi se tehnologija prvo mogla koristiti za pomoć ljudima koji pate od moždanih bolesti poput Parkinsonove bolesti, ali krajnji je cilj Neuralinka omogućiti ljudima da se natječu s naprednom umjetnom inteligencijom.

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2