Skip to main content
  • 3.07.2023.

Video: Američka superzvijezda Diplo rasplesao dupkom pun Revelin

Višestruki dobitnik nagrade Grammy odradio je svoj premijerni nastup u biseru Jadrana

Piše: 

Dubrovački Culture Club Revelin nastavlja sa svojom zvjezdanim gostovanjima, a srpanj je otvoren u stilu. Prvog dana sedmog mjeseca godine, za pultom unutar tvrđave Revelin našao se Diplo. Gostovanje američke superzvijezde priželjkivalo se tjednima, a sve je kulminiralo proteklog vikenda.

Nedugo nakon ponoći Revelin je već vrvio posjetiteljima koji su čekali renomiranog američkog producenta, a teren za njegov nastup je zagrijavao rezident Bozzo. Novo, mlado lice dubrovačkog Revelina kroz svoj set je pokazao vještinu i razlog zašto je zaslužio rezidenciju u najboljem velikom hrvatskom klubu. Bozzo je iz trake u traku podizao atmosferu te se pobrinuo da partijaneri razgibaju kukove i spreme se za ono što slijedi.

S nekoliko posljednjih traka, vizuala i light showom Bozzo i VJ-evi u Revelinu zadirkivali su partijanere i najavljivali dolazak Dipla čiji se dolazak nestrpljivo iščekivao. U trenutku dolaska američkog DJ-a i producenta na pozornicu i njegovog javljanja u mikrofon “What’s up Croatia” publika je eruptirala. Dupkom pun Revelin dočekao je Dipla otvorenih ruku, što im je on uzvratiozaraznom energijom i zanimljivim 90-minutnim setom.

S obzirom na brojne projekte u kojima Diplo sudjeluje, nekad je teško predvidjeti što će zavrtjeti u svom setu, no za Dubrovnik je odabrao dobro poznate i sigurne odabire s kojima se publika ne može razočarati, dapače samo oduševiti.

Svoj set je otvorio žustro s nešto većim BPM-om i jačim dropovima, što predstavlja svojevrstan trend tekuće godine. Tijekom seta, glazbeno putovanje išlo je od nezaboravnih hitova 21. stoljeća ukomponiranih u moderne remikse i mashupove preko aktualnih elektroničkih stvari s vrha Beatportovih top ljestvica sve do svježe objavljenih suradnji i nekoliko ID-jeva.

Diplo je svoj set zaključio bisom, usklišio je želje publike te se od nje oprostio mashupom njegove trake “Electricity” koju je napravio s Markom Ronsonom i Duom Lipom, a spojio ju je s Daft Punkovom “One More Time” te zaokružio s tvrdim techno dropom.

Sljedeće zvučno gostovanje u Revelinu je već večeras kada stiže Technasia, a u petak nastupa Gorgon City. Video snimke proživljene noći su dostupne niže na Instagramu

 

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.