Skip to main content
  • 26.10.2018.

VuBass – osječko drum’n’bass podzemlje

Za osječke bass glave, subotnja večer bila je ekvivalentna sreći Božičnog jutra. Nakon pet mjeseci vrućina, festivala i open air partija, borbe s komarcima i sparnom dosadom Slavonije, žeđali smo za nektarom domaćeg soundsystema.

Piše: 


Dvadesetog dana mjeseca u kojem lišće pada, pala nam je i kašika u med jer je alternativni klub Epic širom otvorio svoja vrata zloglasnim frekvencijama VuBassa. One su označile početak još jedne sezone igara drum n bassa u nama dragoj, epičnoj odaji.

VuBass je od 2008. godine glavni izvor bass užitaka za osječku i slavonsku publiku. Od osnutka organizacije, VuBass je ugostio brojna značajna imena svjetske drum'n'bass scene. Ipak, sezonu su prikladno otvorili domaći izvođači s čijim smo vještinama i karakterom već upoznati. Subotnju tjelovježbu vodili su Kula, Koleo, Pluvio i Z Dog. Njih četvorica pobrinili su se da ni jedan pravac drum'n'bassa ne ostane zakinut te su obojili skoro cijeli spektar podžanrova.

Svečanost je otpočela back 2 backom sve četvorice, zatim je nastupio Pluvio s liquid, deep i minimal zvukovima, a nakon njega slušali smo Kolea i njegov set za skakanje uz jump up, jungle, rollere i minimal, koji su njegova prepoznatljiva oružja. U usijanju večeri slušali smo još jedan u nizu Kulinih kultnih setova uz dinamiku neurofunka i dubokih dubina deepa, a Z Dog je nakon njega nastavio s oštrim neurofunkom te dokrajčio plesni podij. Kao epilog slušali smo još jedan sveobuhvatan back 2 back.

Ovu glazbeno sadržajnu večer noge publike uspijevale su popratiti, što nije iznenađujuće ako se u obzir uzme plesna reputacija kojom se Osječani ponose. Klub nije popunio svoj maksimalan kapacitet, što također nije iznenađujuće uz činjenicu da underground publika nije izdašna. Ipak, svi strastveni pobornici drum'n'bassa bili su na broju, a Epic je vidio i mnoga nova lica. Nema sumnje da ih je predstava koja se odvila u najmanju ruku zainteresirala, ako ne i privržila underground sceni Osijeka.

Ako smo vam bacili bubicu u uho, imate priliku sami se iskusiti doživljaju osječkih drama i bassova i to na proslavi 10. rođendana VuBassa, koja je zakazana 15. prosinca. Desetljeće VuBassa bit će dostojanstveno obilježeno uz Jadea, legendu drum'n'bass podzemlja. Najbolje od Eatbraina, superiornog i najpoznatijeg neurofunk labela, imate priliku čuti u srcu Slavonije uz bok predane osječke publike.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2