Skip to main content
  • 26.10.2018.

Evo kojih 17 partija valja posjetiti tijekom ovog vikenda

Kuda ćeš, kamo ćeš, gdje ćeš, što te golica, što te vuče? Za sve vas još u balansu na neodlučnoj klackalici, lista prijedloga najnoći stiže niže, pa nam posudi oko.

Piše: 


Petak kao predvorje subote otvara dveri na nekoliko lokacija, no čini se da je mjesto za biti metropola. U vrtu vrenja do usijanja The Garden Breweryja u 20 sati kreće plesnjak uz DJ Trujilloa i Nicka & Pepija, a upadaš za pedesetku. Funk ostaje sasvim funky na Funk Clubbingu gdje za potpuno free upadaš od 22 do 4 ujutro na Babče.

Boogaloo spašava stvar petka na "Music Rescues Me Album Tour" gdje od 22.30 lineup čine zazubičasta niska – Paul van Dyk, Woody van Eyden, James Cottle, Corti Organ i Pascal Sander. U pretprodaji karte loviš za 150, a oni skloni VIP-arenju za 200. DEPO još jednom drži atomsku konzistenciju oblakom elektrona oko jezgre elektronike na novom Elektron Nightu gdje za tebe pult priču vode A.Paul (PT), Olmos, Teo Harouda i dualnost Willy b2b Rene G. Krećemo sat prije ponoći, a upadi su 35/50 novaca ovisno kada se manifestiraš tamo.

Željezničar prebacuje skretnicu na aman s večeri "Taman". Da bude ni premalo ni previše, nego baš kako treba, od 23 se brinu Denis Beifuss, Dino TM, Allan, El Commando, Kommoda i Fanton. Upad kaže 40/50 kn. Masters na prikladno nazvanoj plesnoj noći BSMNT od 23.30 zove na Mother (UK) i Iggy Dopea, a upadaš za šezdeseticu.

I Čakovčani svoga konja za trku zvučnikom imaju jer Superbad slavi 4 godišnjicu. U 21 tako nad podij staju Arien, Trevon i Myrak, a upadi stoje na rasponu od 30 do 40 novaca.

Pa kada odeš kući pred zoru, prebrojiš sve ovce svoga pašnjaka, i naposljetku skineš oko popodneva san s oka, planiraj si subotu linijama ovim:

Zagrebački Boogaloo već u 19 otvara vrata za Jojo Mayer & Nerve Live i Iliju Rudmana,  a upadaš za 135. Pločnik pak za sve lutalice ulicama nosi free upad na Cycle i oblizek Jana Kinčla i Matije Duića za pultom, a počinje se u 21, dok Funk u drugoj rundi funky vikenda zove Felvera.
{youtube}prOtgYuLC0E{/youtube}

DEPO od 22 tone u psihodelična istraživanja i eksperimente novih slojeva svjesnog, a tu su Artax (Swe), Dennis The Menace (Swe), Darko, Neurosystem i Stevo (tribute set to HuxFlux) za Psychedelic Experience. Masters pak saziva Sindikat od 23 i za 50 kn plešeš uz Lawrencea Kleina, Matu Čeko i Denisa Beifussa.

Izvan metropolično plesno nastrojenih, oni u Slavonskom Brodu idu po svoju novu Techno Dozu. VIP club tako ugošćuje A.Paula (PT), Ertaxa, Jaxx Pota, Teychee i Dubtrnica 84, a upadaš za 50/70. Osječani i Osječanke osjećaju sve što je potrebno na flooru alternativnog kluba Epic, gdje od 22 kreće lineup zmija uz Avoida (SRB), Xenexa, Fixsella, Krpu i Domija. Na ovaj Ground Zero upadaš za 40/50.

Rijeka pleše u Omladinskom Kulturnom Centru Palach na plesnjaku imena Hrvatska Funk Delegacija X Impulse Festival. Od 22 i za upad od 45, pult vođe su Bocca Sofistifunk, Venom, Soul Bader, Slipmat, Jopa i Dr. Smeđi Šećer, dok zvona Crkve na Balanceu zvone za techno u točno 23.30 uz Marinu Karamarko, Lemona, Mark Asha i Krekmana. Šibenski pak Azimut kut spram sjevera svega što voliš određuje na novom Selectu gdje te od 23 ritmički usmjeravaju Eddy Ramich i Bake Junior. Upadaš za 40 u pretprodaji i 60 na ulazu.

I tako dani i tjedni dođu i prođu, nose sa sobom ponešto s čitavog spektra iskustva, no što god da se događa uvijek ti ostaje činjenica da "je uskoro vikend". Pa nek mozgovi pasu, stopala plešu i vidimo se pod strobom! Enjoy i neka vam je dobar!

dobar house desktiop
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju