Skip to main content
  • 10.02.2024.

Zagrebačka Arena postala najveća diskoteka u Hrvatskoj uz hitove 90-ih

Pred 12 tisuća posjetitelja u Zagrebu se proslavilo 30 godina hrvatske plesne glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

megadance.party / Julien Duval

Megadance Party, spektakularni koncert, koji je organizirala udruga Ideje Vrijedne Širenja, pod autorskim vodstvom legendarnog estradnog managera Vladimira Mihaljeka Mihe i producenta Karla Matića, bila je praktično obilježavanje 30 godina najvećeg stvaranja, djelovanja i ustoličenja hrvatske plesne glazbe – CRODANCE scene koja i danas ima što za pokazati i zna okupiti publiku.

foto: megadance.party / Julien Duval

Događaj je oborio sve predrasude i sumnje o popularnosti hrvatske dance glazbe pozitivnom energijom ispunjenom Arenom, pretvarajući ovu dvoranu u najveću diskoteku ikad u Hrvatskoj. Zagrebačka Arena je od početka višesatnog (punih 5 sati) programa bila dupkom puna, što je samo po sebi dovoljno govorilo o očekivanjima i uzbuđenju publike. Kako je vrijeme odmicalo, atmosfera je bila samo više nabijena pozitivnom energijom i iščekivanjem tko je slijedeći, a kako su sati prolazili, zadovoljstvo je samo raslo.

foto: megadance.party / Julien Duval

Megadance Party nije bio samo običan koncert – bio je to emotivan doživljaj koji je ujedinio ljubitelje glazbe različitih generacija i ukusa. Dugačka i pomno birana lista pjesama DJ Pucka i DJ Sugar G vodila je publiku kroz glazbeno putovanje 90-ih koje je mnogima nemoguće zaboraviti.

foto: megadance.party / Julien Duval

Uvod i zagrijavanje publike je pripalo dvjema zvijezdama novijeg datuma, Albini i grupi Groovetastic, da bi show postigao pravu radnu temperaturu i bio sve zahuktaniji uz Alku Vuicu, Coloniu, Denis&Denis, Dreletronica, ET, Ellu, Emiliu, I Bee, Ilana Kabilja, Karmu, Mineu, Mirjanu i Damira (ex. Mandi), Sandija, Simpliciu, Šajetu, Vatrogasce, Vlatku Pokos i Sennu M, čijim nastupom je proslava glazbe zaključena.

foto: megadance.party / Julien Duval

Uz posebne video prezentacije naslovnica Večernjeg lista te poznatim hitovima koje i danas volimo prisjetili smo se onih koji nisu više s nama – Kasandre, Dine Dvornika, Čubija, Olivera, Massima, Jasmina Stavrosa i Jurice Popovića. Posebna zahvala na ekranu te kroz posebno tiskanu knjižicu odana je i autorima glazbe, tekstova i aranžmana hrvatskih dance hitova koji su realizirani u suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2