Skip to main content
  • 10.02.2024.

Tiësto otkazao nastup na Super Bowlu. Zamijenit će ga američka house zvijezda Kaskade!

Nakon neočekivanje vijesti da Tiësto neće nastupiti na završnici Super Bowla zbog hitne situacije u obitelji, organizatori su na njegovo mjesto postavili Kaskadea

Piše: 

U nedavnoj objavi na svojim platformama društvenih medija, Kaskade je izrazio svoje oduševljenje ovom prilikom, naglašavajući važnost sudjelovanja u tako važnom događaju. Podrijetlom iz Chicaga, Kaskade se osvrnuo na svoja sjećanja iz djetinjstva na gledanje Super Bowla sa svojom obitelji, čineći ovu priliku da doprinese događaju još značajnijom.

Nadalje je naglasio svoju duboku povezanost s Las Vegasom, koji smatra svojim drugim domom, budući da je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju krajolika grada svojim rezidencijama u klubovima house i dance glazbe.

Kaskade je također izrazio ponos što predstavlja zajednicu elektroničke glazbe kao prvi glazbenik ovog žanra koji će nastupati tijekom cijelog Super Bowla u Las Vegasu. Njegovo uzbuđenje da pridonese tako povijesnom događaju odjeknulo je među obožavateljima i kolegama umjetnicima.

S Kaskadeom koji je spreman donijeti svoj prepoznatljivi zvuk i naelektriziranu energiju na pozornicu Super Bowla, velika su očekivanja za ono što obećava nastup za pamćenje. Dok se odbrojavanje do početka finala nastavlja (nedjelja, 11. veljače prema ET, a po našem vremenu ponedjeljak u 00.30h) fanovi željno očekuju Kaskadeove poznate dinamične udarce i zarazne ritmove, obećavajući uzbudljivi dodatak zabavnoj postavi Super Bowla .

On će nastupati u pretprogramu dok se timovi budu zagrijavali, zatim nakon svake četvrtine i tijekom redovitih pauza na utakmici.

Kaskade je nagrađivani američki DJ, producent i remikser, možda najpoznatiji po pjesmi “I Rememberg” u suradnji s Deadmau5-om s kojim surađuje već 15-tak godina. Najnoviji njihov projekt zove se Kx5.

Surađivao je i sa Skrillexom, a osvajao chartove i Grammy nominacije remiksirajući Galantisov “Runaway” i “Smile”, te Kygov “Stargazing”. Od remiksa valja izdvojiti još “Walking On A Dream” od Empire of The Sun, za Lanu Del Rey “Young and Beautiful”.

Njegov album “Atmosphere” kao i istoimeni single nominirani su za Grammy nagradu 2013. Godinu poslije časopis Forbes ga je uvrstio među 8 najplaćenijih DJa na svijetu, a procjene su bile da je te godine zaradio 17 miljuna dolara.

Kaskade je pobrao brojne Grammy nominacije za remikse, ali do sada još uvijek nije dobio ovu nagradu. Ako ga moramo svrstati u neki žanr to bi bio house, ali koketira između deep i progressive zvuka, dok je dio karijere producirao i EDM, a voli otići i prema downtempu. Slušajući njegove posljednje setove dojma smo da rijetko pušta deep i progressive na velikim manifestacijama komercijalne prirode. Po Americi često vrti EDM od Ultre do EDC-a, Coachelle, Lollapalooza festivala, pa čak i na turneji po Aziji.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.