Skip to main content
  • 6.06.2011.

Zatvorena AMC konferencija. Erick Morillo za pamćenje!

Prva regionalna glazbena konferencija zatvorila se sinoć uz Umagination te Rev Run-a (RUN DMC), Erick Morilla i Eddie Thoneicka na prepunoj Becks Dance Areni gdje se zateklo između 8 i 9 tisuća posjetitelja željnih odlične klubske urbane glazbe. Čuli su se razni jezici, od slovenskog, talijanskog, njemačkog, engleskog, ruskog i mnogih mongih drugih što je odličan pokazatelj da bi ova ljetna sezona mogla biti prepuna mladih gostiju.

Piše: 

Naslovna foto

Erick Morillo u Umagu za pamćenje


{youtube}BT6QHSaSspI{/youtube}

S punim oduševljenjem možemo reći da je prva regionalna glazbena konferencija Adria Music Conference prošla i više no dobro. Paneli, radionice i prezentacije bilo su ispunjene do posljednjeg mjesta a uvijek se tražila stolica više.

Jučerašnjoj radionici koju su predvodili Shapeshiftersi čija je tema bila "Radionica za producente", Max i Simon uputili su već oformljene producente i one koji tek misle postati sa kvalitetnim smjernicama koje alate koristiti za olakšati posao i povećati kvalitetu produkcije, kako pronaći inspiraciju, kako se riješiti kreativne blokade, te kako producentski posao treba shvaćati kao i svaki drugi.

U daljnjem tijeku predavanja Shapeshiftersi su razložili njihov posljednji hit "She Freaks" te pokazali sudionicima konferencije kako je pjesma nastala, koliko kanala je primjenjeno, kako su vokali ukomponirani te zašto je bitno pristupiti produkciji na tako detaljan način. S mnogim pitanjima sudionika predavači su bili konstantno zapitkivani, ali su spremno na sva pitanja uspjevali zadovoljiti publiku.
{youtube}W1D0ugDc3_U{/youtube}

Ostali dijeovi jučerašnje konferencije obuhvaćali su teme "Što je budućnost glazbene industrije?", "Autorska prava u regiji", "Vodič – koncert od garaže do arene", "Fight club: Glazba i mediji", "Budućnost glazbenih festivala u regiji" te "Youmake art, we play hard".

Večer je bila zadužena kako bi se na primjeren način obilježio kraj prvog Adria MC-a gdje su nastupali Rev Run (RUN DMC) sa svojim DJ-em DJ Ruckus-om, DJ Alesso, Erick Morillo i Eddie Thoneick. Moramo istaknuti da je Erick Morillo u svom jako poznatom stilu odsvirao i podignuo atmosferu do usijanja gdje je publika skakala na svaki "beat" od početka do kraja njegovog seta. Dok je nakon Morilla-a Eddie Thoneick nastavio u istom tempu te čak i iznenadio publiku s nekoliko novih neizdanih pjesama koje je publika dočekala s ovacijama.
{youtube}fOoa0Lm2Meg{/youtube}

Po završetku Umagination-a u četiri i pol ujutro, publika nije nikako željela da je to kraj, nego su skandiranjem "We want more" tražili da im Eddie odsvira još barem jednu pjesmu a uz dopuštenje organizatora on je to i učinio.

U isčekivanju programa i tema koje će sljedeći Adria Music Conference sadržavati možemo se zahvaliti na ova tri interesantna i poučno ispunjena dana ali i neispavana zbog Umagination-a te podržati ovaj projekt i slijedeće godine.

Fotogalerija AMC konferencija + Rev Run, Erick Morillo, Eddie Thoneick!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2