Skip to main content
  • david guetta exit
  • 14.07.2013.

Zbog Guette zatvorena Dance arena EXITA

Prvi put u povijesti novosadskog EXIT festivala zatvoren je ulaz na Dance Arenu, zbog popunjenog kapaciteta koji su uzrokovali ljubitelji zvuka Davida Guette, ništa manje posjetitelja nije bilo ni na Main stageu gdje je veza između publike i Atoms For Peace ostvarena i prije početka nastupa.

Naslovna foto

david guetta exit

Gužve na ulazu počele su se stvarati već oko 21 sat, da bi kulminirale prije ponoći i nastupa najvećih zvijezda ovogodišnje EXIT R:Evolucije. Više od 45.000 ljudi razlilo se po glavnim pozornicama EXIT festivala kako bi djelilo emocije sa bendom Atoms for Peace, i u isto vrijeme neumorno skakalo uz hitove sa playliste najpopularnijeg DJa na svijetu, Davida Guette, koji je ponovo oborio rekord posjete Arene!

David Guetta je oborio rekord posjete Arene, koji je prije samo dva dana postavio Fatboy Slim. Zbog ogromnog interesa publike kapacitet Arene je povećan, cijeli dan su radnici na infrastrukturi i tehnici festivala pripremali teren kako bi Arena mogla primiti do sada najveći broj ljudi. Pozornica Dance Arene je za ovu priliku posebno proširena i prilagođena prema njegovoj vrhunskoj produkciji, kako bi mogla primiti veliku platformu s miks pultom i više od trideset specijalnih rasvjetnih tijela.

Poslije njega su, pred masom koja je do jutarnjih sati odbijala napustiti Dance Arenu nastupili i Mark Knight, Steve Angello. kao i Dixon i Ame! U koncertnom prostoru Dance Arene je tijekom subotnje večeri ponovo oboren rekord posjete, jer je nastupu Davida Guette i ostalih izvođača svjedočilo čak 25.000 ljudi!

Na Atoms for Peace čekalo s još većim nestrpljenjem. Thom, Flea i ekipa svirali su najviše pjesme s aktualnog albuma Amok, koje su u živom izvođenju zvučale mnogo energičnije i angažiranije, ali publika na glavnoj pozornici jakim aplauzom pozdravila je i pjesme s Yorkeovog solo albuma.

thom yorke

Programski direktor Main Stagea, Dragan Ambrozić, o nastupu Yorkeovog novog sastava na Petrovaradinskoj tvrđavi, kaže: “Atoms for Peace su pokazali da je u muzici još uvijek moguće napraviti nešto novo. Yorke, Flea i društvo su nam predstavili post-elektronski rock nošen apstraktnim ritmovima i humanističkim porukama, nošen sudarom hladnog i toplog, dokazujući da uvijek postoji način da se čist umjetnički čin predstavi širokom krugu ljudi, bez kompromisa. Thom Yorke i njegova nova autorska vizija ostaju blještati iznad Exitove R:evolucije, ujedinjujući se s njom i dajući joj smisao generacijske poruke.”

Vrijedi spomenuti i zapaženi koncert Darkwood Duba pred više od 10.000 ljudi, kao i energični DJ setove Chase&Status, SkiSM i Wilkinsona, koji su nastupili pod okriljem najveće platfome za dubstep i dnb muziku, etikete UKF Music.

A pala je i jedna prosidba na Urban Bug stageu na kojem je DJ Minimalistic kleknuo pred svoju djevojku.
{youtube}ongZrZrJbfM{/youtube}

Večeras će se na Dance Areni dočekati posljednji  izlazak sunca još jednog odličnog izdanja Exita festivala.
 

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk