Skip to main content
  • Efdemin
  • 2.12.2010.

Poklanjamo ulaznice za nastup Efdemina u Sirupu

10. prosinca po treći puta u Hrvatskoj nastupa Efdemin uz potporu Blashka i Sergeja.

Naslovna foto

Efdemin

 

Efdemin, pravim imenom Phillip Sollman, svoje je umjetničko ime pokupio iz jedne radio drame koju je slušao kao klinac, a u kojoj se pojavljivao negativac, strah i trepet iz Rumunjske imenom Efdemin. Phillip, doduše, svojim pristupom glazbi nikad nije bio sinonim za strah i trepet, ali je zato uzdrmao svijet elektroničke glazbe svojim albumom iz 2007. za hamburšku etiketu Dial, kojim je udario temelje novom zvuku njemačkog housea – kombinaciji minimala, techa i deepa. Recenzije za taj album opisivale su ga kao ''house pažljivo izkalkuliranog groovea'' i sličnim, dotad neviđenim izvedenicama. Činjenica je da je Efdemin povezao tadašnje varijacije na njemačkoj house sceni između hamburškog, kelnškog i berlinskog zvuka i definirao ga u jednu novu cijelinu. Album naslovljen Efdemin, magazin Groove proglasio je albumom godine, a njegov autor odmah je postao jedan od traženijih faca na međunarodnoj klupskoj sceni.

Takav specifičan glazbeni inženjering koji krasi Efdemina, možda leži u činjenici da se radi o diplomantu Instituta kompjuterske glazbe i tehnologije zvuka u Beču, gjde je eksperimentirao s raznim aspektima zvučnih instalacija te sudjelovao i u izvedbama suvremenih opernih djela. Efdemin je nekoć pjevao i u bendu, iako se to po njegovom stilu odjevanja ne bi reklo, budući da ga se rijetko može vidjeti bez košulje i kravate. Kao DJ također je izvrstan pa se posljednjih godina, osim učestalih gostovanja, našao i u ulozi rezidenta prestižnog berlinskog Panorama Bara i Cityfoxa u Zurichu.

Po treći put u Hrvatskoj, a drugi put u Zagrebu, Efdemin nam dolazi u Sirup povodom izlaska njegovog novog albuma ''Chicago'', koji je ponovno osvojio kritku i publiku, a u kojem je i ovaj put izvanredno spojio duboke, minimalne, melodične, jazzy i vokalne aspekte svoje vizije house glazbe uz specifični touch oldschoola.
 

Na novoj večeri domaće etikete Home Made uz Efdemina nastupa Blashko, jedan od pokretača Egoboobitsa, kao i domaćin Sergej. Blashko pod Egoboobits etiketom izdaje 11 samostalnih albuma, a sudjelovao je i u projektu Aquarius Recordsa ''Lagano lagano'' iz 2001. te izdao ''Mind Blowing Melodies EP'' za bečki Rhythm Trax 2004. godine. Njegov nastup u Sirupu svojevrsni je comeback na glazbenu scenu s koje je izbivao posljednjih nekoliko godina, a osim prvog klupskog nastupa nakon dužeg vremena, promovirat će i svoj najnoviji EP za Home Made Electronicu.
 
Ulaznica za ovaj događaj iznosi 50kn, a mi vam poklanjamo dvije! Sve što trebate napraviti je poslati mail s imenom i prezimenom na nagradna-igra@klubskascena.com , dobitnike objavljujemo sljedeći četvrtak. Ne zaboravite na Sirupov "Happy hour" od 23-01 sat kada sva pića možete kupiti u pola cijene.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk