Skip to main content
  • 10.03.2017.

Španjolski techno producent Eduardo de la Calle u Mastersu

Zahvaljujući intimnoj atmosferi i beskompromisnom naglasku na dobru glazbu i sound-system, zagrebački je Masters među clubberima postao više od mjesta, te stekao status institucije.

Piše: 


Kao takav predstavlja savršenu lokaciju za osebujnog gosta kao što je Eduardo de la Calle, poznat po analognom pristupu produkciji, mašinama i sempliranju. Osim putem vlastite etikete Analog Solutions, Eduardo izdaje i za mnoge druge, među kojima su Modularz, Semantica, Hivern Discs i Cadenza. Njegova diskografija trenutno broji 86 izdanja, od čega su dva LP-ja, ‘The Intellinet Prophecy’ iz 2015. za pariški Badance i ‘Collected’ iz 2016. godine za švicarski Mental Groove Records.
{youtube}dzFLgglMEgw{/youtube}

Glazbom se počeo baviti prije 20 godina u rodnom Madridu, a nekoliko je godina živio i u Berlinu, gdje je puno nastupao i malo producirao. U to je vrijeme počeo čitati knjige o taoizmu, japanskom zenu, budizmu, hinduizmu, meksičkom gnosticizmu, sufizmu, egipatskim drevnim znanjima i astralnim projekcijama, koje su ga potaknule da se preseli nazad u Španjolsku, u izolaciju planine u Malagi, nedaleko ašrama svog majstora joge i duhovnog učitelja. Izgradio si je studio, pokrenuo vlastitu etiketu, živi bez pristupa internetu i izdaje ploče nevjerojatnim ritmom. Zvuk mu odiše dubinom i godinama staža za mašinama, a ujedno i svježinom. Kao najvažnije izvore inspiracije i motivacije ističe disciplinu, svakodnevni program joge, vegetarijansku prehranu i mudrost svetih knjiga.

subotu, 11. ožujka, iz sna se budimo u zagrebačkom Masters clubu uz španjolskog techno producenta i majstora Bhakti joge, Eduarda de la Callea. Večer će upotpuniti domaćini Jogarde i Felver, koji ovo sjajno gostovanje za ljubitelje dubljih nota i viših vibracija spremaju u sklopu projekta Oben. Ulaznice 50 / 70 kn.

Nagrađujemo sa 1×2 ulaznice
– u komentaru napišite kako se zove klupski program koji će u subotu predstaviti Eduarda de la Calle-a u Mastersu. Sretni dobitnik 2 ulaznice s točnim odgovorom, bit će poznat u subotu do 13h metodom slučajnog odabira

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2