Skip to main content
  • 23.09.2022.

Šestodnevni program za 20 godina Mastersa!

Zagrebački Masters iliti klupska institucija hrvatske i regionalne elektroničke glazbe večeras započinje s programom kojim će proslaviti dva desetljeća rada

Piše: 


Masters je jedan od rijetkih klubova u Zagrebu u kojemu je clubbing usitinu sinonim za ljubav prema klupskoj glazbi.

Klub je proživio punim plućima doslovno sve, od uspona do padova i obratno; od oproštajnih tuluma 2011. i 2012. kada smo se uistinu bojali da će zidovi kluba biti doslovno sravnjeni sa zemljom, do magičnih euforija na plesnom podiju.

Nagrađivani klub koji je u Europi 2012. proglašen najboljim odmah iza Berghaina; potom i cijenjenom domaćom nagradom Ambasador 2017. u našoj organizaciji; mjesto kojem je najbolja nagrada to što je izgradio brojne klupske programe; tamo su nastupili svi najvažniji akteri domaće scene, ali i sjajna svjetska imena; odgojio generacije te opstao i u još težim vremenima korone gdje ga toplina srca jezgre scene nije nikada napustila, a bilo kakve mjere predostrožnosti i zabrane zbližavanja samo su još više ljude povezale, a Masters učinili neuništivim dnevnim boravkom.

Klub koji kaže da ima definitivno najbolji zvuk u Zagrebu, a dobar dio svog života za razglas i rasvjetu ostavio je legendarni "Španjolac". Cera je stoga zajedno sa svima nama izgradio klupsku katedralu koju svaki pravi partijaner mora posjetiti barem jednom u životu.

Homeboyu tako izlazak u Masters znači prepustiti se atmosferi i uživati u najboljoj mogućoj house glazbi, bez opterećivanja suvišnim. DJ-i Omar, član legendarnog Stereo Studija i Pytzek, suosnivač zagrebačke etikete Burek, složni su u isticanju jedinstvenosti tople atmosfere ovog kluba koja im omogućava upuštanje u setove bez zadrški: kao da si doma, kako ističe Omar.

No, da ne duljimo više sa hvalospjevima jer to u klubu baš i ne vole, okrenimo se glazbi u koju je i utkano 20 godina rada.

Dvajst let ili jari Mastersa slavi se šestodnevnim programom od večeras 23.9. pa do 29.9., a evo što je sve na repertoaru.

23.09. Dvajst jari Mastersa
Fanastična četvorka domaće scene koji su svoj glazbeni put gradili upravo u Mastersu: Omar, Labud, Mimi, Nicole

24.09. Auf Wiedersehen Za 20 Godina Mastersa
Minimalistički pristup muzici, repetitivni elektronički psihodelični riffovi, energija rock’n’rolla i bluesa daju njihovoj muzici plesni karakter s mračnim prizvukom. Auf Wiedersehen je beogradski electro rokenrol, rave'n'roll ili electro-no-wave-disco punk bend nastao 2010. pod utjecajem različitih žanrova. Nakon koncerta pušta Felver.

25.09. Dvajst Let Mastersa – Vladimir Ivković i Pepi

Ivkovićeva rezidencija u "Salon des Amateurs" te istotako njegova etiketa "Offen Music" prerasle su u platforme za prave ljubitelje glazbe a duha koji su se udaljili od tradicionalnih elektronskih glazbenih sastava.

26.09. CasualMonday za 20 god. Mastersa
Music by: LukadeLux (CasualMonday, Adriatic Coasting)

28.09. Rap slušaonica za 20 godina Mastersa
Rap Slušaonica : DJ TIMBE / w. Mr. Dirty Hairy i DJ Noki Nole

29.09. Kozmodrum za 20 god. Mastersa

Šlag na kraju! Organic Dance Music. Svirka i ples na travi ispred Mastersa. Zagrebački band Kozmodrum se pridružuje proslavi 20 godišnjice Mastersa.

 

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2