Skip to main content
  • 5.04.2011.

Vodimo Vas na 9. godina Dirty Beatza u Aquarius

Tri puta tri jednako devet. Dva rođendana za super tulum. Transmeet.Tv slavi svoj treći, a Dirty Beatz Crew svoj deveti rođendan. Pripremite svoje cipelice plesalice jer Jenna G i Danny Wheeler te Dirty Beatz Dji Pro, T-Live, Leeks i Mirko jamci su za mrdanje guzom do zore.

Piše: 

Naslovna foto

Aquarius Zagreb


Muzikom isprepletene vizualizacije isporučit će Trip To Zion VJs iz Zagreba. Tulum je zakazan za petak, 8. travnja u klubu Aquarius uz ulaznicu 40 kn do ponoći ili 50 kn poslije. Nagrađujemo dva čitatelja s po jednom ulaznicom.

Jenna G – Bio
Karizmatična i nadasve multitalentirana Jenna G okušala se u svim sferama kreativnog izražavanja pa je tako možemo vidjeti u ulozi prezenterice, voditeljice, pjevačice i nama najdraže MC majstorice koja pruža podršku DJ-ima i producentima te s lakoćom otima pažnju najistaknutijim imenima žanra. Već s 14 počinje DJ-jati usporedo nastupajući s nekoliko bandova, a 2000. s dvojicom producenata osniva grupu Un-Cut i izdaje jedan od najvećih drum&bass hitova, Midnight. Nedugo nakon toga započinje suradnje s Goldijem i So Solid Crew, usporedo dobivši voditeljsko mjesto na vrlo popularnoj radijskoj stanici BBC 1xtra, a uz radijsku karijeru, Jenna započinje rad na prvom samostalnom albumu, For Lost Friends, koji 2006. izlazi na Zincovoj etiketi Bingo i postaje instant-klasikom. Kako je svaku od 14 pjesama skladao drugi producent, album potpisuju veličine kao što su Shy FX, Zinc, Total Science, Commix, Kabuki i Nu:Tone, a najveći hit, prelijepu ljubavnu pjesmu In Love, vrtili su svi spomena vrijedni svjetski DJ-ji, od pokojnog Johna Peela, preko Gilesa Petersona do d&b predvodnika kao što su Andy C i Hype, učinivši je tako jednom od najprepoznatljivijih drum&bass skladbi svih vremena. Ogroman uspjeh albuma nije prošao nezapaženo ni u sferama inače nezainteresiranim za d&b, pa Jenna započinje rad na nizu visokoprofilnih projekata od kojih je najzanimljiviji stalna suradnja s house zvijezdama Shapeshifters te live turneja s popularnim drum n bass bendom The Qemists. Jenna je ponovo u studiju i radi na svom drugom solo albumu ‘The Break Up’ sa Zed Bias-om i Engine-Ears-om.

Danny Wheeler – Bio
Danny je na glazbenoj sceni prvi put primjećen kao label menager “Infrared Records”-a (u njihovo “zlatno doba”). Osobni raspored izdavanja glazbe je nevjerovatno raznolik. Izdani projekti uključuju 2 singla za novi album house legende Jocelyn Brown, remix za Afronauts (Bugz In The Attic), broken beat single s istog albuma u suradnji s Markom Forceom, naravno niti Danny-eva prva ljubav D’N'B nije ostala zaboravljena (Brookes Bros., Subfocus…).

2005. godine, pokrenuo je izdavačku kuću “W10”, sa stilom kroz dva fantastična opening partija u 2 legendarna londonska kluba – “Movement @ Bar Rumba” i “Movement @ Herbal” na kojima su uz Danny-a nastupali i gosti: Brian G, J Majik, Sub Focus, The Mixologists, MCMC & Darrison i mnogi drugi. DJ Hype, J Majik, Adam F i Patrick Forge podržali su zvuk “W10 Records”-a svojim nastupima na legendarnom “Kiss FM”-u.

Kao label menager “Infrared Records”-a, zaslužan je za dovođenje izvođača kao što su: Marky, XRS, Sub Focus, Clipz te za J-Majik-ov d’n'b remix Groove Armade. Nakon toga posvetio se produkciji u studiju s izvođačima kao što su J-Majik i Adam F, a rezultat produkcije s njegovim starim prijateljem Sub Focus-om je legedarni singl “Ghost” koji je licenciran i na mix-u “Nightlife” Andy C-a te na Ed Rush & Opticalovoj “Out of the Box” kompilaciji.

Dobitnici: Martina Šporčić

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk