Arno Cost priča svoju i tvoju predljetnu priču notama i ritmom

Utorak, 05 Lipanj 2018

Kako stojiš naslonjen na štok ljeta, zamišljen i s okusom avanture na jeziku, s napetom tetivom koja čeka podije, kako tijelo zove tvoju unutarnju selicu na jug, Dubrovnik se neminovno nameće kao dobar izbor.


Dok po danu gori kamen od insolacije tvoga osobnog sunca, noću zidovi Revelina gore sasvim drugačijim toplinama - onima tijela i ugrijanih strujnih krugova, kako nadolazeća ljetna sezona obećaje kremu globalnog elektroničkog uha. Pa u osobnom kozmopolitskom glazbenom kutku jedne republike ponosnih gospi i gospara ovoga petka, 8. lipnja, vrijeme je za francuski uvoz. Iz zemlje bageta, puževa na tanjuru, gdje jedan toranj prkosi gravitacionoj privlačnosti tla, iz zemlje revolucionara i s materinjim jezikom koji te topi čak i kada ne znaš što ti konkretno govori, stiže Arno Cost pričajući svoju i tvoju predljetnu priču notama i ritmom.S jakim labelima u majčinskoj ulozi svojih izdanja, ovaj glazbenik, poduzetnik i ljubitelj lazanja probio se na francusku house scenu 2006. kao zavist izazivajući DJ i producent. Jedan od prvih singlova s Normanom Dorayom za Cr2 "Apocalypse" za gospodina Costa bio je sve samo ne apokaliptična presuda i baš njegova prerada 2014. zaslužila mu je crtu na potpisu ugovora sa Spinnin Recordsom, dok su ‘Strong’ i ‘Nightventure’ uhvatili i uho Steve Angella koji ga uzima na Size label, a uskoro je uslijedilo i mjesto na management teamu Protocol-a nakon remixa na ‘Feet On The Ground’ EP-u kao kolaboraciji Nickyja Romera i nizozemske zvijezde Anouk.


No, do sada si već primijetio tendenciju da se zaista dobri rijetko zadovoljavaju samo trčeći s tuđim krdima i da je samo pitanje vremena i iskustva stvaranja vlastitog, pa tako Arno stvara ‘When In Paris’ brand iz kojeg se rađa radio emisija koja dva puta tjedno pariškim ušima predstavlja distinktivne melodije francuske elektronike. I dok kao stupove stvaranja estetike navodi disco, pop i electronicu, novije razdoblje ga uz house vodi i u istraživanje funka i čuvanje naslijeđa tako lascivno nazvanog ogranka elektronike - "French touch".


Mladom Francuzu pridružuju se kroz noć kao podrška i Tom Polo i standardna postava Revelinskih zidina DANCElectricPHILIPE. Pa od 11 uvečer do 6 ujutro plešeš za 50 novaca, a za tvoje oko i zasićenje rožnice pobrinut će se PhiberOptic i VJ Rook. Nacrtaj u Revelinu u svim bojama koje želiš u svojoj paleti, dođi, voli i pleši snagom tisuću sunca jadranskog juga. Vidimo se na podiju i sjajna vam bila iščekivanja petka!

Arno Cost priča svoju i tvoju predljetnu priču notama i ritmom