Skip to main content
  • 5.06.2018.

Arno Cost priča svoju i tvoju predljetnu priču notama i ritmom

Kako stojiš naslonjen na štok ljeta, zamišljen i s okusom avanture na jeziku, s napetom tetivom koja čeka podije, kako tijelo zove tvoju unutarnju selicu na jug, Dubrovnik se neminovno nameće kao dobar izbor.

Piše: 


Dok po danu gori kamen od insolacije tvoga osobnog sunca, noću zidovi Revelina gore sasvim drugačijim toplinama – onima tijela i ugrijanih strujnih krugova, kako nadolazeća ljetna sezona obećaje kremu globalnog elektroničkog uha. Pa u osobnom kozmopolitskom glazbenom kutku jedne republike ponosnih gospi i gospara ovoga petka, 8. lipnja, vrijeme je za francuski uvoz. Iz zemlje bageta, puževa na tanjuru, gdje jedan toranj prkosi gravitacionoj privlačnosti tla, iz zemlje revolucionara i s materinjim jezikom koji te topi čak i kada ne znaš što ti konkretno govori, stiže Arno Cost pričajući svoju i tvoju predljetnu priču notama i ritmom.

S jakim labelima u majčinskoj ulozi svojih izdanja, ovaj glazbenik, poduzetnik i ljubitelj lazanja probio se na francusku house scenu 2006. kao zavist izazivajući DJ i producent. Jedan od prvih singlova s Normanom Dorayom za Cr2 "Apocalypse" za gospodina Costa bio je sve samo ne apokaliptična presuda i baš njegova prerada 2014. zaslužila mu je crtu na potpisu ugovora sa Spinnin Recordsom, dok su ‘Strong’ i ‘Nightventure’ uhvatili i uho Steve Angella koji ga uzima na Size label, a uskoro je uslijedilo i mjesto na management teamu Protocol-a nakon remixa na ‘Feet On The Ground’ EP-u kao kolaboraciji Nickyja Romera i nizozemske zvijezde Anouk.
{youtube}38qnrCEQb3U{/youtube}

No, do sada si već primijetio tendenciju da se zaista dobri rijetko zadovoljavaju samo trčeći s tuđim krdima i da je samo pitanje vremena i iskustva stvaranja vlastitog, pa tako Arno stvara ‘When In Paris’ brand iz kojeg se rađa radio emisija koja dva puta tjedno pariškim ušima predstavlja distinktivne melodije francuske elektronike. I dok kao stupove stvaranja estetike navodi disco, pop i electronicu, novije razdoblje ga uz house vodi i u istraživanje funka i čuvanje naslijeđa tako lascivno nazvanog ogranka elektronike – "French touch".
{youtube}Q4YXoY1chVw{/youtube}

Mladom Francuzu pridružuju se kroz noć kao podrška i Tom Polo i standardna postava Revelinskih zidina DANCElectricPHILIPE. Pa od 11 uvečer do 6 ujutro plešeš za 50 novaca, a za tvoje oko i zasićenje rožnice pobrinut će se PhiberOptic i VJ Rook. Nacrtaj u Revelinu u svim bojama koje želiš u svojoj paleti, dođi, voli i pleši snagom tisuću sunca jadranskog juga. Vidimo se na podiju i sjajna vam bila iščekivanja petka!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2