Skip to main content
  • 12.04.2018.

Berlinska transformacija jubilarnog 10. Trauma

Traum je klupski način života koji unutar svoja četiri zida udomljava sve one entuzijaste željne kvalitetnog techno zvuka, gdje kao kulminaciju dobivaju audio-vizualno iskustvo.

Piše: 

U radnoj knjižici organizacije Traum stoji vijek nešto više od dvije godine, no glavna lica koja stoje iza nje kombinirano sa sobom vuku iskustvo i preko nekoliko desetljeća. Insolate i Volster za svoji dom Osijek imali su viziju pokazati kako techno glazba i tamo može živjeti punim plućima. Ono što je bio produkt njihova truda i želje, za Osijek je postalo ostvarenje sna. Upravo iz tog razloga nastaje Traum, jer baš ta riječ na njemačkom jeziku znači san.

Pa ovoga vikenda živi se jubilarni 10. san po redu. Sunčica i Marko tradicionalno na svaku klupsku večer Trauma, diljem Osijeka dovode velika strana imena. Isti slučaj događa se i ovom prilikom, 14. travnja, a gost, je toliko misteriozan da mu znamo samo ime, skoro…

Prvi dolazak u Hrvatsku slijedi za umjetnika iz grada odakle i europski techno radi svoje prve korake, Berlina, a pričamo o pseudonimu Janice. Poanta nije u tome da znate sve o osobi koja stoji ispred vas za pultom i tjera vas na ples. Janice se ne bazira na imenu, već na osjećajima, na njezinim primitivnim instinktima.

Iz vas jedino istiskuje potrebu da se prepustite vibri pa umjesto pitanja tko si ti, bolje da se priupitate kako se osjećate. A da bih si mogli odgovoriti na to pitanje morate prisutni na nastupima. To znači da se u subotu morate nacrtati u klubu Epic da dobijete objašnjenje čemu teži berlinski umjetnik. Imajte na umu da se radi live act nastupu!

Osim što cijene strana imena, Traum voli zaviriti i u vlastito dvorište pa tako i susjede pozvati na druženje. Uz osnivače Insolate i Volster, tu su Traumovi rezidenti Kolek3k i Sub Effect, a do sada su također ugostili članove Vakum kolektiva – Borut Cvajner i Disrupted Project i člana zagrebačkog Ekstrakta Mimi-a.

Za grad Osijek ovo su bitni koraci koji ga stavljaju na mapu elektroničke glazbe. Ali to je samo dokaz da se i tamo mogu dovesti underground imena svjetskog glasa. Od početka pa do onog premotanog 9. izdanja, u Osijek su stizali Francois X, DJ Deep, Antigone, Etapp Kyle, Paula Temple i Cassegrain.

Sami kraj najave prepuštamo onima zbog kojih se ovo sve i događa, Insolate i Volster 17. su veljače odradili b2b set u streljani Pampas, te mi sada donosimo set od tamo. Ne radi se ni o 2 ni o 3 sata techna, već o cca 300 minuta. Odlično zagrijavanje za subotu pa brže bolje kliknite play.

[Event]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk