Skip to main content
  • 14.07.2018.

Booka Shade baca cool rođendansku sjenu na makarski Deep

2. lipnja duboki makarski Deep raširio je grotlo otvaranjem ljetne sezone 2018. Mašine su već podobro zagrijane, strujni krugovi elastično spremni za nove zvukove i uzbuđenje i srsi na standbyu za proslavu 14. rođendana! I mačak je izvan vreće, službena potvrda je stigla.

Piše: 

Naslovna foto

Deep Makarska


Nakon što je Deep već ugostio umjetnike kao što su Lee Burridge, Hernan Cattaneo, Butch, Maya Jane Coles, Nic Fanciulli, James Zabiela, 16-bit Lolitas, Nima Gorji, Layo & Bushwacka, Robert Dietz, Pirupa, Oxia, Noir, Ten Walls i Solomun, bilo je i za očekivati da puhanje svjećica 22. kolovoza neće prihvatiti ništa manje od golemog. Ovi mačci, sada slobodni od vreće, ne mjauču već stižu uz strojeve u live verziji pod aliasom Booka Shade koji skriva dva Nijemca – Waltera Merzigera & Arna Kammermeiera.

U Berlinu bazirana dualnost za pultom prve korake je načinila u Synth-popu da bi se 2002. našli kao suosnivači label bombe Get Physical Music. Tri godine i dva EP-a kasnije  (‘Mandarine EP’ i ‘Body Language’ ) lansirani su u stratosferu, rokali su na Sonaru, proglašeni su jednim od top 5 live actova na svijetu 2010, otvarali su za Depeche Mode i bili glavne lineup njuške Coachelle, Glastonburyja, Rock Werchtera i Red Rocksa.

No, crossover vještine omogućile su im širenje publike i sudjelovanje na netipično elektroničkim festivalima kao Montreux Jazz Festival i Lollapalooza, a nije im stran ni uron u klasiku pa u suradnje ubrajaju i kineskog  legendarnog pijanista Lang Langa s kojim su nastupali u Berlinu. Rezime bi ti bio da dvadeset godina nakon početaka, desetke EP-ova i 6 albuma kasnije pultevi i dalje bruje jednakom željom kao u startu.  Dobro došao na slavlje 14 godina zajedničkih noći! Budi, voli, pleši!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk