Skip to main content
  • 20.08.2020.

Burni (ne buroviti) vikend na ušću

Alfa je početak, Beta sjedi na suvozačevom, Gama peca broncu, a Delta nije ni u natjecanju, već fura svoj đir u savršenom trokutu.

Piše: 


Znaš da je trokut najstabilnije geometrijsko tijelo i znaš da si cool ako imaš zmaja. Pa tamo u stabilnosti delte, gdje Neretva ljubi more i gdje zmajevi lete u nebo, stoji Kiteboarding Komin koji te kolovoškim predzadnjim vikendom vozi u dvije glazbene avanture.

Petak, 21. kolovoza od 18h čeka te prekrasno plesna močvarna matineja, drugi po redu Delta Swamp Music Open Air showcase.


Foto: Tobin

DSM Open Air Showcase vol. 2 samo želi da se pleše i živi plodno kao muljevita životom napacana močvara pa ti je upad sasvim besplatan, a pult preuzimaju Delta Swamp Tunes rezidenti – Kozma, Lovre i Vedritunes. Dođeš, dozvoliš prirodi i glazbi da te uzme i plešeš do podneva sljedećeg dana. Pa pođeš negdje na jastuk koji trajno ili privremeno zoveš domom, otpočineš i vratiš se u subotu.

Nakon močvarnih ljudi, u subotu 22. kolovoza vjetar i uši okreću na stranu najbolje neretvanske industrije  – Delta Sound Industry koji se spaja s demilitariziranom zonom ljubavi i plesa u Projectu Vojarna za The March To Project Vojarna. Počasni gosti ovoga puta su ljudi iza i ispred zastora projekta, već ti dobro poznati meštri parade Edy C i Zorro, koji će se osloniti leđa o leđa za jedan dvostruki set te udariti tempo maršu koji dublira i kao promo party za plesnjak s Borisom Brejchom u Šibeniku 28. kolovoza. Glazbenim senzibilitetima za pultom Edyju i Zorrou pridružuju se i Marko Schuman, Sam Wax, Sandro i Anhony Locomotivo. Plešemo od 18 sati, ispraćamo zalazak i čekamo ponoći sudar kazaljki, sve dalje broji se kao after.

Tri transcendentalne točke su dobro, istinito i lijepo. Dobro i istinito je kao riba ravno iz vode koja sve više klizi što je više pokušavaš zadržati, ali dobio si sposobnost prepoznati što je lijepo i kada ti je lijepo, kao direktnu liniju prema stvarima koje nisu dio običnih svakodnevnih borbi sa stvarnošću. Pa sa sasvim stvarnom glazbom i njenim skrbnicima na nestvarno krasom mjestu – dobro nam došli i pronašli nam svaki dan ono lijepo u nečemu ili nekome. Vidimo se u delti.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2