Skip to main content
  • 16.07.2019.

David Morales dok se prisjeća Knucklesa: Frankie je bio moja starija sestra

Miljenik hrvatske publike David Morales i ovoga se vrućeg ljeta vraća na obalu, i to 4. kolovoza u primoštensku Auroru (karte su na Adriaticketu za 100 kuna).

Piše: 


Morales ne samo da oduševljava svojim house ritmovima stvorenima za začinjavanje toplih ljetnih noći, nego nas oduvijek fascinira i kao jednostavna i zanimljiva ličnost. Njegov prijateljski raspoložen karakter uvijek vežemo uz još jednu legendu elektroničke glazbe, Frankieja Knucklesa.

FB EVENT: David Morales u Aurora Clubu


Gavin Mills Photography

Frankie i David stasali su skupa kao umjetnici, stvorivši Def Mix Production, ali i kao osobe, a Morales još uvijek nije prežalio svojeg najboljeg prijatelja, koji je preminuo prije pet godina (31.03.2014.). Skupa su stvarali za života, pa su tako izdavali zajedničke kompilacije, a Morales je i nakon smrti nastavio čuvati uspomenu na Frankieja, kojemje posvetio i neke svoje setove.

Frankie je bio moja starija sestra,” rekao je Morales The Guardianu u jednom intervjuu prije nastupa na Glastonburyju, kojeg je posvetio svojem preminulom prijatelju. “Skupa smo porpoutovali svijet: moja prva putovanja su bila s njim, moj prvi odlazak na Grammyje je bio s njim, unatoč činjenici da smo bili nominirani za istu nagradu,”nastavio je opisivati toplinu njihova prijateljstva.

Dan kada je Frankie umro Moralesu je bio najmračniji u životu. Tijekom godina je, izjavio je, nažalost već gubio prijatelje, ali Frankie mu je bio dio obitelji. “Jedno vrijeme uopće nisam mogao registrirati informaciju da je Frankie zaista umro. Skrivao sam se. nisam se javljao na telefon. Nisam mogao otići na internet. Nisam htio izaći iz hotelske sobe.

Tek tri dana nakon što sam čuo vijest sam si rekao da se moram dovesti u red jer Frankie sigurno ne bi želio da tako živim,” ispričao je Morales, koji i danas u svojim setovima često zavrti Frankiejevu glazbu ili tuđe trake koje je “kum housea” volio.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2