Skip to main content

DJ Jock sa tvrđave Fortica Starigrad u Omišu 27.12. u 20h

Video sa vrha omiške Dinare u sklopu projekta Renaissance koji je sniman dronom i kamerama tijekom jeseni, emitirat će se u nedjelju, 27. prosinca od 20h, a predstavit će se nagrađivani hrvatski DJ i producent Jock iz Splita.

Piše: 

Projekt spaja povijesnu baštinu sa elektroničkom glazbom, točnije srednjovjekovne dvorce, tvrđave i stare gradove u kojima nastupaju nagrađivani autori elektroničke glazbe.

DJ Jock pres. Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš
Nedjelja, 27. prosinca u 20h

Linkovi na video premijere

Facebook kanali
Ambasador.hr        
Visit Omiš           
Grad Omiš           
DJ Jock           
Klubska scena

Youtube
Top DJ Room

Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš
Tvrđava Fortica nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Čim stupite nogom u više od 500 godina staru utvrdu, shvatit ćete zašto su stari Omišani nosili teške kamene gromade na vrh planine. Osim kao vidikovac, Fortica je starim gusarima služila i kao sklonište, u slučaju neposredne opasnosti, stari Omišani bi iz svojih kuća bježali u sigurnost Fortice, a postojali su čak i planovi da se, ako se neprijatelji dovoljno približe, na grad s vrha planine sruče velike kamene gromade. Srećom, usprkos brojnim bitkama koje su gusari vodili, ovaj plan nikad nije proveden. Za gusarenje to je bilo jako važno, jer se se s jednog mjesta moglo nadzirati veliko područje i na kopnu i na moru. Naime s kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica. Iz kojeg god smjera da su neprijatelji dolazili, stražari s Fortice uvijek su ih mogli uočiti dovoljno rano da upozore svoje sugrađane na opasnost te je upravo ova utvrda jedan od razloga zašto je Omiš ostao nepokoren u čitavoj svojoj povijesti. Više info https://www.visitomis.hr

DJ Jock
U jednom intervju za Beatport, apsolutni vladar techno scene Carl Cox osvrnuo se na nove artiste, čije vrijeme tek dolazi gdje je splitskog DJ Jocka istaknuo kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Apsolutni Coxov favorit, traka "Raw Love" uvela je nasmijanog splitskog producenta u gornji dom svjetskih DJ zvijezda. Izdana na gigantskom Intec Labelu u Coxovom vlasništvu, u samo je nekoliko dana došla u top 20 Beatportove ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Uskoro pokreće i klupsku večer Roots. Karijera mladog Splićanina u neuzaustavljivom je usponu, 2018. je proveo za pultom mega zabava poput Exit Festivala, Ressistance stagea na Ultra Europeu, Amsterdamskog ADE-a, Moondancea, No Sleep Festivala, Sea Star-a. Njegovu traku "Tunell" izdanoj na etiketi Carl Coxa izabrao je moćni TimeWarp za službeni video, a redovito se nalazi među laureatima regionalne nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJa.

Projekt Renaissance je snimljen na tri lokacije, a prethodno su napravljene video premijere u Dvoru Veliki Tabor (Yakka) i riječkom Trsatskom kaštelu (Dalton Trance Teleport).

VIŠE O PROJEKTU – RENAISSANCE
Upravo iz razloga što su autorima i DJ-ima elektroničke glazbe onemogućeni nastupi i daljnji razvoj, Ambasador je po uzoru na vodeće svjetske brendove, a u suradnji sa BURN energy drink i partnerima (Dvor Veliki Tabor, Trsatski kaštel – TZ Rijeka; Fortica Starigrad Omiš – Grad Omiš) odlučio krenuti u novu virtualnu avanturu radi očuvanja scene. U projektu Renaissance spaja se renesansna i suvremena umjetnost približavajući tako elektroničku glazbu širem auditoriju i kulturnim tokovima RH. Projekt se planira nastaviti i tijekom 2021.g. snimanjima na brojnim zanimljivim lokacijama i u suradnji sa nagrađivanim autorima elektroničkog zvuka.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2