Baner

Renaissance otkriva Hrvatske dvorce i utvrde kroz video nastupe nagrađivanih DJ-a

Srijeda, 09 Prosinac 2020

Ambasador je pokrenuo Renaissance, video projekt turističke promidžbe renesansne Hrvatske uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe


Premijere video epizoda će se moći gledati svake nedjelje od 13. do 27. prosinca u 20h, u produkciji Photo Studia 82 na tri srednjovjekovne lokacije u Hrvatskoj:

Dvor Veliki Tabor – Košnički Hum
Trsatski kaštel – Rijeka
Tvrđava Fortica Starigrad – OmišPublici će se predstaviti dobitnici nagrade „Ambasador“ u trajanju od 60 minuta - Yakka, Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić i DJ Jock.

Video premijere će se održati na društvenim mrežama Facebook (Ambasador.hr) i Youtube (Top DJ Room) kao i medijskih partnera Klubskascena.hr, Ravers Hits, I Love Minimal Techno, Top DJ Room, Partijaneri, Pozitivan Ritam, Yakka, Dalton Trance Teleport, DJ Jock, Dvor Veliki Tabor, Grad Omiš, Visit Omiš, Visit Zagorje, a rasporedi emitiranja su slijedeći:Nedjelja, 13. prosinca u 20h

Lokacija:
Dvor Veliki Tabor, Košnički Hum

DJ: Yakka

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske, te jedan od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva. Yakka je dobitnik nekoliko nagrada "Ambasador" od strane publike i struke; o njemu je ove godine pisao stručni časopis Hrvatskog društva skladatelja "Cantus", te je jedan od 18 umjetnika koji je sudjelovao na predstavljanju hrvatske elektroničke scene u Parizu 2018. Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja.Nedjelja, 20. prosinca u 20h

Lokacija:
Trsatski kaštel, Rijeka

DJ: Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić (bouzouki)

Trsatski kaštel je strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Jedna je od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradogradnje. Dalton Trance Teleport je veteran na trance sceni. U autorskom live nastupu promovira svoj treći studijski album „Bazzar“. Dobitnik je „Ambasadora“ za najboljeg goa/psytrance DJ-a prema glasovima publike 2017.g. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na „Bazzaru“ je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare.Nedjelja, 27. prosinca u 20h

Lokacija:
Tvrđava Fortica Starigrad, Omiš

DJ: DJ Jock

Tvrđava Fortica nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Čim stupite nogom u više od 500 godina staru utvrdu, shvatit ćete zašto su stari Omišani nosili teške kamene gromade na vrh planine. S kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine, na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica. Karijera mladog Splićanina, DJ Jocka u neuzaustavljivom je usponu, a apsolutni vladar techno scene Carl Cox istaknuo ga je kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Pjesma "Raw Love" u samo je nekoliko dana došla na ljestvice najprodavanijih izdanja u svijetu. Redovito se nalazi među laureatima nagrade Ambasador, gdje dvije godine zaredom dobiva nagradu za Najboljeg DJa.

Tehničku podršku u vidu DJ opreme donirali su Crkva (Trsatski kaštel, Rijeka) i Bass Couture za snimanja ispred Velikog Tabora i na Fortici u Omišu.

Očekuje se da će svaku video premijeru popratiti oko 2 miljuna pratiteljaVIŠE O PROJEKTU - RENAISSANCE

Udruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade „Ambasador“ koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe za ostvarenja u proteklih 12 mjeseci, uoči svog petog izdanja pripremila je video projekt „Renaissance“ s ciljem turističke promidžbe povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.Renesansa je jedno od najkreativnijih razdoblja u književnosti i umjetnosti, zaslužna za intelektualni i umjetnički procvat. Renesansa je obnova i preporod; era koja je naglašavala studije, učenje i poboljšanje samoga sebe. Upravo to su sve odlike koje ističe Ambasador kroz svoje djelovanje. Uvijek potiče kreativce, traži promjene, afirmira.


Foto TZ Rijeka

2020.g. će ostati zabilježena kao ona u kojoj su klupske i festivalske pozornice mirovale. Plesni podiji uglavnom su zjapili prazni i u većini slučajeva sve je to zamijenjeno virtualnim događajima. Upravo iz tog razloga što su autorima i DJ-ima elektroničke glazbe onemogućeni nastupi i daljnji razvoj, Ambasador je po uzoru na vodeće svjetske brendove, a u suradnji sa BURN energy drink i partnerima (Dvor Veliki Tabor, Trsatski kaštel – TZ Rijeka; Fortica Starigrad Omiš – Grad Omiš) odlučio krenuti u novu virtualnu avanturu radi očuvanja scene.U projektu Renaissance spaja se renesansna i suvremena umjetnost približavajući tako elektroničku glazbu širem auditoriju i kulturnim tokovima RH. Projekt se planira nastaviti i tijekom 2021.g. snimanjima na brojnim zanimljivim lokacijama i u suradnji sa nagrađivanim autorima elektroničkog zvuka.

Renaissance otkriva Hrvatske dvorce i utvrde kroz video nastupe nagrađivanih DJ-a