Skip to main content
  • 22.05.2018.

Dobar House se pozdravlja od gradske vreve u Mastersu!

Dobri ljudi, dobre žene, dobra hrana, dobre vile, dobri duhovi i dobre misli, dobar dan i dobar (umetni svoje 😉 )… sve dobre stvari još su bolje uz Dobar House.

Piše: 


Kako i priliči dobro se dobrim vraća. Rekli bi neki i da je put do pakla popločen pločicama dobrih namjera, ali tamo su i najbolji partyji, pa je li to uopće tako ne-dobro? Dakako da nije. Tako ovoga puta službenim proglasom megafona pozivamo sve dobre ljude i ljubitelje Dobrog House-a da se zajedno s nama u srijedu, 30. svibnja, pridruže oproštajki 3. sezone u bijesu zidova zagrebačkog elektroničkog podruma Mastersa. Pa tako iza zvijeri, kaveza, rike, graktanja i kreštanja Maksimirskog perivoja nastaviš dalje do Maksimirske 132 i svežeš žnirance čvrsto za floor očekivanja finalne runde.

Kao već iskušani povratnici za pult Dobrog Housea vraćaju se Grooveline i Egzotika DJs, a sa zagrebačko-osječkog poteza asfalta stiže i Pips kao inovacija.

Grooveline ti je onaj kojeg poznaješ kao pokretača House Fusiona i jednoga od domaćih starosjedioca housea s preko 20 godina glazbe u CV-ju i zagrijava ti ulične tabane prestrojavajući pucanje aksona s hoda na ritam. Pips je pak alias gospodina Tušeka. Imenom Slaven, Pips je promotor osječkih ulica sa zagrebačkim kaslićem. Voli o sebi misliti kao hedonistu i vječnom studentu elektrotehnike koji je još u osnovnoj glazbenoj školi beznadno zaljubljen u sve zvučno. Hrbat prelaska tisućljeća u fuge, koncerte i klasična glazbala unosi i elektronički štih i od 2002. nadalje loviš ga po domaćim i regionalnim festivalima i klubovima. Da pitaš elektroničke Osječane i Osječanke, oni bi ga predstavili kao rezidenta i osnivača eklektičnog Big Mama Sessiona kao i #CASA programa posvećenog 4×4 beatu, a nalaziš ga i kao jednoga od članova Funk delegacije s posebnom slabosti na soul.

Gospoda od egzotike su Denis Štefanić i Marko Kalauz. Kao Egzotika DJs njihova dualnost posljednjih godinu dana tresla je dnevne, noćne, klupske i festivalske pozornice tvoje divne zemlje. Stilski lutalice vjeruju u dobru glazbu bez žanrovskih ograda pa tako ispred zvučnika možeš ploviti kroz disko, funk i jazz derivacije iz najzakučastijih kutaka svijeta, a posebna specijalnost je elegantni klasični house uz začin dubokog primalnog ritma. Pa za Dobar House finale momci kopaju do najegzotičnijih house ploča svoje ujedinjene kolekcije.

Kao i svake godine i u maniri šećera i krajeva, večer privodi kraju tata Dobrog House Tom Bug. Imenjak prvog hrvatskog kralja, Tomislav Brusač pod insektoidnim aliasom oderati će finalne trake i outro još jedne sjajne sezone.  Tom Bug se tako u posljednjih nekoliko godina ubrzano uspeo na tron domaće house bube. Kao duhovni vođa Dobrog Housea, dio House Fusiona, radio voditelj D3ep Radio Networka, A&R-a Blacksoul Musica i iskusni house DJ i producent, uz rezidenciju u zrćkom Deepu nije stranac ni podijima hedonističkog hvarskog Carpe Diema i dubrovačke kamene utvrde zvuka koja jest Revelin, a od izdanja prvog samostalnog EP-a "Keepin' It Safe" .

Kao bonus stiže i info da bi, ostanu li bogovi oblaka nijemi u srijedu, event mogao započeti na Masters terasi. Eto! Pa dođi, vidi pleši, budi dobar… ili nemoj, dan nakon je tako i tako praznik. Ne moraš biti nigdje i ništa osim u deliriju.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk