Skip to main content
  • 2.07.2019.

Domaća i regionalna imena Rise Up festivala koji vrte uz Hernan Cattanea

Vrijeme je da ustaneš. Dovoljno dugo si sjedio negdje tamo u posljednjem redu pa lijevo, daleko od sunca, glazbe i ljudi. Vrijeme je da se pripremiš za Rise Up Festival.

Piše: 


5. srpnja Peškera zaljev postaje lokacija poziva na ustanak od običnog, a nova normala postaju 3 dana i noći gušta. Uz golemog headlinera, argentinskog El Maestra housea Hernana Cattanea, Poreč, kako i priliči festivalu na domaćem tlu, pleše i na lokalce i regionalce. S tobom na obali u ustanak svih divnosti koje možeš zamisliti su dualni sustav After Affair koji čine Bonjasky & Ivan Z, Marin Biočić, Bronski, Life4Funk i Marcel.

Sarajevskim ulicama kruži priča kako je 'Main event samo čekaonica za after event!', a za ovo su zaslužni Bojan i Ivan, dva momka koja svoje estetike lijepe zajedno 2015. od prvog b2b-a na Dixonovom eventu da bi od tada nadalje nastupali pod imenom After Affair. Ime je sasvim prikladno jer to je baš taj after koji tražiš, 12-satna chill zona oko bazena gdje se družiš, pričaš, plešeš, pijuckaš, a  dođe li ti baš tako, možeš i odrijemati uz soundtrack ovih Ambasador laureata za najbolje regionalne DJ-e.

Marin Biočić posvojen je za Rise Up iz vrijednog istarskog Seriously Twisted crewa. Ovaj deep house, tech house i techno Labinjanin na scenu je stao s 15 godina, a na do sada zavidnoj listi klubova i festivala koji sjede na životopisnoj traci stoje i Spring Break Festival, Knock Out Snow Festival, Dimensions Festival, MTV Valkana Beach Party, Kanegra Beach Festival… Kroz rad u Seriously Twistedu baš je ozbiljno zavrnuo rukave i primio se posla na istarskoj sceni eventima kao što su "Girandella Beat Beach Rabac" i "The Guest Room", a prva produkcija glazbenog užitka "Hedonism" rođena je 2012. s Tested Recordsa.

Iza aliasa Bronski krije se Josip Bajić, koji je zajedno s kolegom mu Heryom čovjek iza osnivanja plesno obljubljenih Deep'n'Delicious večeri. Bronski je u zvučno sjeo prvi puta u rodnoj Kutini, da bi linija odvela put riječke scene, a Zagrepčani su ga nerijetko mogli uhvatiti kako se njegova glazba gusto i ugodno cijedi zidovima Sirupa.

Super funky momak, rođeni Riječanin je i Saša Jovanović koji se za pultevima  i dok strobo bliješti odazva a ime Life4Funk. Aktivan od 1995. jedan klinac koji je sakupljao kazete elektronike glazbe gdje je god stigao, počinje raditi u lokalnim klubovima i na domaćim radio valovima, da bi 1997. već pala prva rezidencija u rasplesanom klubu Diva. '99. ga vodi u Novi Sad gdje se pridružuje lokalnoj sceni da bi 2007. postao član Englishbreakfast DJ Crewa odgovornog za beskonačne klupske noći Novog Sada. Danas ponovno sa sidrom na riječkoj obali Life4Funk vodi litanije Crkve.

Marcel pak stiže iz progressive kuta za dodatnu nijansu okusa Rise Up-a. U žanrovskoj fuziji minimala i deepa, nastaje melodičan i progresivan zvuk kojeg gotovo opipljivo možeš slijediti kao te vodi nekamo. Kamo točno? Ne znamo. Ovdje također vrijedi ona stara: "Idi (na Rise Up) pa vidi!"

Upade za ovaj prvi kostotresnog dan uzašašća hvataš za 130 kn, a festivalke za sva tri dana usidrene su na 260 kn i možeš ih pronaći na Entrio sustavu ovdje. Rise Up, ustani i dođi. Nikada više nećeš biti tako mlad kao ovoga srpnja.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk