Skip to main content

Plesni ustanak u porečkom zaljevu – Rise Up festival!

Ustani! Ustani od svega onog svakodnevnog, uobičajenog i crpećeg. Ustani od svih stvari koje ti postavljaju ograničavajuće lese oko srca, od svih zamjerki, utega i problema koje gnječe psihu – i samo pleši na porečkoj trodnevci Rise Up festivala.

Piše: 


Peškera zaljev čeka spreman od 5. srpnja uz internacionalnog headlinera. Kada kažeš "Maestro preuzmi!" u elektroničkom leksiku to znači da za pult staje Hernan Cattaneo. Danas 54- godišnjak i počasni građanin Buenos Airesa kao istaknuta osoba kulture, "El Maestro" je postao kum underground house scene ugradivši se u samu njenu srčiku premještajući argentinski house s lokalnih podija do globalnog uha, a danas sasvim neizgubljeno luta kroz house, progressive i techno.

U preko 30 godina u glazbi u zvučno se rodilo 11 albuma, 30 singlova i 50 remikseva. Prvu rezidenciju držao je u rodnom Buenos Airesu u Clublandu, gdje stvara cjeloživotna prijateljstva s gospodom s vrha kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, a samo nekoliko godina od početaka osobne pult priče postaje prvi južnoamerički rezident globalnog Creama te preuzima rezidencije i u ibiškom i u liverpoolskom Creamu.

Rezidencije je uhvatio i u Pachi Buenos Airesa i Ibize, a DJ Magova top 100-tka najboljih DJ-a bila mu je dom deset godina zaredom. Sasvim logična progresija za nekoga tko je zasvirao posvuda, od Warunga u Brazilu, Yellowa u Tokiju, preko Avalona u Los Angelesu, do Stereo Montreala, pustinjske bajke Burning Mana i londonskog Ministry of Sounda.

Ovaj osnivač Sudbeat labela ujedno vodi i globalno poznatu Resident emisiju na radio valovima s jednakom strašću za svoje kolege već dekadama u glazbi kao i za mladice koje niču diljem scene. 5. srpnja s nama je u podršku plesa i ustajanja iz blata još i regionalna i domaća svita  – After Affair, bosansko-hercegovački dualni glazbeni sustav kojeg čine Bonjasky & Ivan Z, a plešeš i uz dobro ti poznata lica i glazbene ukuse Marina Biočića, Bronskog, Life4Funka te Marcela, dok će naredna dva dana festivala plamtjeti uz đavoluke Don Diabla i Sean Paula.

Baš izuzetno elektronički nastrojeni ti, upade za prvi dan uzašašća od mondenog hvata za 109 kn, a festivalke za sva tri dana usidrene su na 239 kn i možeš ih pronaći na Entrio sustavu ovdje. Rise Up. Ustani. Nema smisla klečati. Život je lijep i ljeto stiže!

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop