Skip to main content
  • 6.11.2018.

Francuski techno u Crkvi

S okruglih pet u rodnom listu Crkva još jednom na svom sasvim svjetovnom podiju obećaje život vječni svake stvari koja ti se zaglavi u sjećanju.

Piše: 


U subotu, 10. studenog Evanđelje po flooru bavi se tako od 23.30 centralnim životnim misijama. Dakako one su jednostavne no nimalo lake. Balans je ključ svega što radiš, vaservaga tvoga truda, morala, zabave, produktivnosti, a povezanost ono što ćeš na kraju odnijeti sa sobom kao jedinu vrijednu stvar koju si učinio.

Pa Balance & Konekt, uz Future Scopeovog Shipea, Balancevog Lemona i Konektov Paperclip Project, u goste zove Francuza, techno gospodina Juliana Jeweila [ Minus, Form, Drumcode ].

U Marseillesu locirani stalni stanovnik Beatportova vrha Julian svoje kreativno vrijeme posvećeno melodičnom technu cijepi između Francuske i Berlina, a priča je započela 2007. Mora da je bila vruća godina jer prvi hit "Air conditionné" odmah skače na vrh Beatporta. 2010. potpisuje s Cocoonom na koje nastaju šarene melodije  i beatovi Color EP-a, a s Forma izlazi Techno Corner koji remixa i Moby ("Stay Down"). Naredne godine Plus 8 Records izdaje Hermanos EP, a 2012. nosi i Bastards EP čijih pet traka je odmah pokupila internacionalna techno krema.
{youtube}1JGzDfEmQrw{/youtube}

No, Julian svoga konja za trku ima i u remix svemiru, pa su obrade Pan-Pota i Deadmau5a obje završile na prvom mjestu Techno Top10 ljestvice. Kako kod Juliana postoji isključivo konzistentnost i ne vjeruje u čuda od jednoga hita, već u rad i disciplinu serijal sjajnih izdanja ne prestaje – s  Forma ispada Mad EP, izdanja s Hawtinova Minusa “Don't Think” EP, “She's Hot” EP ,“Rumble” i “Los Pistolos” EP., kao i remix Adama Beyera i Ida Engberg za traku "Unanswered question" na Drumcode. Mogli bismo ovako unedogled, no u novijoj prošlosti ovdje je genijalni EP Bird na Minusu, remix "Coara, Marka Houlea kao i remixevi Pete Tonga, Siana, Pig & Dana i Josepa Capriatija.
{youtube}_ZAI-fqCPTw{/youtube}

Pa jesi li ikada uživo poslušao tipa kojem su 4 trake istovremeno (“And We”, “Meteorite”, “Bird” and “Wax”) bile na listi najprodavanijih? Sada možeš. Mi smo Crkva jer smo ujedinjeni u istoj vjeri da glazba može iskupiti i ujediniti svijet. Pax. Unitas. Amor. Respectus.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2