Skip to main content
  • 31.07.2017.

Funkerman na Bolu!

Da slučajno, dok se pacaš u Jadranskom plićaku ili pak istražuješ legitimitet daleko postavljenih bova, sretneš sirenu ona bi ti ispričala sjajnu novu priču (da, da, mogu pričati skroz dok ne zamjene govor za noge i prinčeve). A priča počinje na Bolu, 585 koraka od plaže.

Istoimeni klub tako stoji u međuzemlji borove šume, žudnji, ritma, otvorenog neba i želje za novim ljetnim ljubavima. Samo nekoliko minuta od pučine, 21. srpnja službeno je prerezana traka otvaranja 585 cluba kao finale revitalizacije bolskog noćnog života i kulminacija traženja alternative, nikad prežaljenom, prije deset godina zatvorenom Facesau. Fenomenalni interijer i vanjski mu produžetak upotpunjen VIP separeima, DJ pultom i vanjskim šankom, nastaju pod kreativnom paskom kipara i scenografa Nedjeljka Mikaca Caka, odgovornog za uređenje interijera mnogih najpopularnijih domaćih klubova.

No danas ti stižemo s jednom zamjenom, promjenomi i premetanjem u zvijezdama rekli bi astrolozi. Pogledaš li si ovotjedni horoskop ako ti je znak "Plesač" vidjet ćeš da uz auratsku prirodu Zlatnoga Rata umjesto gospođice Belucci, kojoj čestitamo na nadolazećem podmlatku, 2. kolovoza sjeda Funkerman. Poznat svome poštaru i kao Ardie van Beek, Nizozemac je s internacionalnom plesnom reputacijom i otac Can You Feel It Recordsa i Flamingo Recordingsa. Od prvih zvuka američkog hip-hopa koji je kresnuo glazbenu šibicu unutra preko opsesivnog flaneiranja sanducima ploča u potrazi za soulom, diskom i funkom, pa sve do hvatanja house vala, Funkerman je na misiji traženja nove neobične glazbe s margina koja zvuči tako ispravno kada se izlije iz zvučnika.

2004. osnovani Flamingo stao je na jednu nogu uz pomoć Rafa Jansena i Fedde le Granda i izdao neke od najslušanijih floor trzalica ikada poput trake Ide Corrs "Let  Me  Think  About  It",  Fedde  le  Grandov "Put  Your  Hands  Up  For  Detroit", kao i Fedde/Funkerman kolaboraciju "3 Minutes To Explain". Sistog labela rađa se i Speed Up traka samog Funkermana, u suradnji s I/Fan-om koja je bila uključena i u Xbox 360 karaoke igru LIps, da bi naposljetku bila pripisana Defected Recordsu.

Remix CV uključuje masivne suradnje s Idom Corr, Mobyjem i Sugababes, ali ovdje je i prvi punokrvni album House For All iz 2010. No kako veliki nikada ne miruju, kako lovorike nisu mjesto na kojem se odmaraš jer se neminovno posuše u jednom trenu, Funkermanu nije bilo dovoljno i, uočavajući tendenciju jednog novog house zvuka, daje joj dom na sasvim novom labelu 2011. podižući Can You Feel It Records koji danas nosi neke od najboljih producenata i vokalista kao što su Gramophonedzie, Rene Amesz, Beauriche i DJ Licious.

U sasvim funky modusu čekaju te i nadnevci 8. i 9. kolovoza, jer bolske cvrčke nije briga šo je sredina tjedna. Rad je nešto što ostavljaš sa strane izvan Zlatnoga Rata, neće pobjeći. U funkciji odmora i ekstaza tako 8. kolovoza za pult da bi ušamarao malo boje u obraze utorka staje. DJ Ivan Mastermix, samo da bi narednoga dana 9. kolovoza preuzeo gospodin Jordes. Jakši se u plesnim arhitekturama pridružuje i saksofon i DJ Robbie.

Pa nisi li još, fino se popakiraš, skokneš ovdje na popis onoga što te još čeka čitavoga mjeseca i zagrliš sam sebe od dragosti. Vidimo se na flooru 585 kluba! Ni jedno ljeto nećeš više biti ovako mlad kao ovo!
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2