Skip to main content
  • 8.04.2019.

Future Scope je punoljetan!

A gdje si ti bio 30.3.2001? Sjećaš li se, ili si još bio u klincezaštvu koje nije ni sanjalo da je upravo toga dana započela jedna od najdugovječnijih domaćih party priča koja je zadužila podije i osobne plesne staževe čitavog elektroničkog kulturološkog bioma metropole.

Piše: 


Baš ovoga datuma 18 godina i sitno pogledom preko ramena naći ćeš prvi ikada Future Scope plesnjak, no ime je već bilo poznato i ustoličeno u domaćem valu procvata elektroničkog. Kako se tisućljeće prevalilo i kako su interneti još bili bolno spori novitet u kućanstvima koji je uzurpirao telefonsku liniju kako bi uzrokovao beskonačne svađe, po dobru glazbu elektroničari i sestre im iste naklonosti u novom stoljeću krenuli su na radio valove Cibone uštimavajući igle radija i linija na emisiju Future Scope.

Idejni otac Future Scope krvne linije jest DJ Doogie, a baš prvi ikada na podije prebačeni izdanak sada u legendu upisanog 30.3. 2001. okupio je 1000 duša u OTV domu na svirci DJ Aleksija iz susjedne nam Slovenije. Jednu punoljetnost kasnije ista lokacija još je uvijek živa i operira pod imenom koje voliš  – Boogaloo – i upravo ovdje u petak, 12. travnja, slavimo nesalomljivu kvalitetu Future Scopea.

Stvari se ponekad mijenjaju, neki novi ljudi, nova mjesta i nove tendencije preuzimaju miješaju se i kreiraju alternativne putanje. To je dakako dobro i nužno, no osovine su one koje ovu vrtnju čine stabilnom u njezinoj srži, pa s preko 400 odrađenih partyja i 600 DJ-a za svojim pultovima, u prepoznatljivom stilu koji je prikupio povjerenje domaće i internacionalne publike, Future Scope upravo ispunjava ovu ulogu domaće elektroničke kralježnice.

Velika dvorAna Boogalooa postat će lokacija ovog sasvim specijalnog rođendanskog izdanja u kojem se ekipa iz sjene odlučila da nema stranih gostiju već da će proslaviti upravo s petoricom svojih najvjernijih rezidenata za pultom bez kojih Future Scope ne bi disao punim plućima kako to čini. Čisti nerazrijeđeni koncentrat onoga što projekt jest donijet će tako od 11 uvečer do svitanja Matya, Shipe, Mary, Mr.Dj Dario i Cet.

Na osobnu notu Futurecope ekipa želi zahvaliti iz najdubljih kutaka srčane čakre svima koji sve ove godine plešu s njima jer je projekt nastao s ljudima i za njih i bez njih ne bi ni bio ovdje.

Do ponoći upad je sasvim besplatan (nakon ponoći iznosi 40 kn) te vas pozivaju vas da okupite sve svoje predane suplesače i okupite se u maksimalnom broju da biste podržali baš svoje koji su tolike noći proveli na ulicama tvoga grada jednako očarani, jednako željni plesa i glazbe. Pozivaju vas otvoreni, zadovoljni, ponosni i skromni s željom da Future Scope poživi barem još ovoliko i da svi plešu zajedno i kada su smežurani i stari pa koliko tijela dozvole. Dobro nam došli na 18 godina Future Scopea!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2