Skip to main content
  • 9.04.2019.

I Hate Models – on mrzi modele, ali voli Sonus

Krug je simbol nastavljajuće se neprekinutosti, kontinuum petlje koja te zapetljava u svoju savršeno opisanu oblu simboliku.

Piše: 


Od 18. do 23. kolovoza okolo naokolo kružnice soničnog cvijeta Sonusa zatvorit će tako puninu dobrog, boljeg, najboljeg od elektronike još jednom na najdražoj ti plaži. Jedan burom šiban jadranski otok na kojem janjad nikada ne utihne, jedno kristalno more i na oluku mu smještena maksimalno rasplesana Zrće plaža i ovoga će ljeta u tri kluba ugostiti veliki broj umjetnika.

Petodnevni danonoćni derviški izraz povjerenja u zvuk, od sumraka do zore dovest će na lineup kremasti vrh elektronike, cvijet soli glazbe na struju, a osjeti se sasvim slobodnim na prvu rundu objavljenih umjetnika oko baciti na službenom FB eventu ovdje i detalje istražiti na web stranici Sonusa ovdje.

Trenutno jednu beskonačnost daleko od žiže ljeta, danas smo ovdje da te ufuramo u Sonus stanje uma i tijela i predstavimo francuski uvoz na hrvatski pijesak – I Hate Models.

Pariški techno gospodin debitant je na Sonusu 2019.
Otvoren je stilskim eksperimentima no korijene i glavnu inspirativnu žilu vuče iz synthwavea i ambijentalnijih stilova. Upravo nepredvidivost setova, majstorsko kalemljenje i glatki prelazi od stila do stila ono su što mu je diljem svijeta pribavilo legije fanova kojima servira hibridne oblike dok oscilira između ravea, industriala, electra, post-punka i wave elemenata.

Svoj zvuk I Hate Models pronalazi negdje između nostalgije i nade, između sanjivih slika i okusa samoće, između melankolije i u kreativno transformiranog nasilja. Trenutno u globalnom oblaku glazbenog stvaralaštva stoje 4 punokrvna albuma: Warehouse Memories, Totsuka No Tsurugi i MORE, a izdanja pomalo opskurno ugodno mračnih glazbenih techno kutaka našla su svoj doma na labelima kao što su Voitax, Monnom Black, Toxic Waste Buried, ARTS, Leyla Records… Pripremi uši na sirovost novog izdanka tamnijeg francuskog zvuka i stisni play niže za okus onoga što je ponudio na Awakenings ADE otvaranju.

Pa za pet dana Sonusova soničnog sanjarenja od sumraka do zore po upade kao ponosni Balkanac/ka navrati u dveri Entria baš ovdje i ugrabi si svoju povoljniju Ex-Yu opciju. Nastavi vjerovati u zvuk i vidimo se na Zrću!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk