Skip to main content
  • 21.07.2022.

Ian Pooley za kormilom neretvanske lađe Kiteboarding u Kominu

Ian Pooley se smatra jednim od najutjecajnijih producenata i izvođača na svjetskoj house sceni

Piše: 


U subotu 30. srpnja Kiteboarding klub u Kominu na Neretvi predstavlja program "The Times" uz Ian Pooleya. (The Times je inače ime prvog studijskog albuma Pooleya iz 1996.) Njemu će se za pultom pridružiti domaće snage Anthony Locomotivo, Antoine, Fanton, Doxa, S@ndro. Ulaznice će biti 80 kn, a novosti prati ovdje.

Iza Ian Pooleya su mnogobrojna izdanja, šest studijskih albuma, turneja te mnogobrojni nastupi na svjetskim festivalima i klubovima koji su obilježili njegovu DJ karijeru koja i dalje ne jenjava. Čovjek je već toliko udomaćen u Hrvatskoj da je postao sinonim za dobru zabavu. Iza ovog berlinskog DJ-a su više od dva desetljeća bogate karijere, nastupi diljem svijeta, bezbrojna izdanja, kao i remiksevi za izvođače poput Daft Punka, Deee-Lite i Carl Coxa te uvijek svježi materijali obogaćeni novim trendovima.

Pooley od kraja 90-ih u svojim produkcijama istražuje balans vage klasičnog i suvremenog zvuka nalazeći nove fuzije u visokoj rezoluciji perfekcionizma produkcije. Zatvoren u studio koji nalikuje hramu analogne opreme, Ian upravo uživa vrhunac karijere i srče kreativne sokove na slamku, stvarajući materijale koji stare fanove uvijek vode na neko novo neistraženo mentalno mjesto dok simultano u svoje redove privlači i novopridošlice u elektroniku.

Glazbeno tijelo koje je stvorio neprekidno se širi dalje i stara izdanja zadobivaju novi život reizdanjima na labelima kao što su Ostgut Ton, Figure i Rejected, a trenutno je pažnja posvećena Pooledmusicu i Montage-u, dvama vlastitim labelima kojima upravlja i koje voli, zagrljen u posvojeni mu karmičko/estetsko/glazbeno rodni grad Berlin.

Ulaznice će biti 80 kn, a novosti prati na FB eventu ovdje.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2