Skip to main content
  • 24.04.2019.

Inovator house glazbe Afronaut na Vortex & Yoruba Family Eventu

Astronauti su oni koji odlijepe stopala od Majke Zemlje, koji jedini dom koji su ikada poznavali mijenjaju nakratko sasvim rijetkim iskustvom slobodnog plutanja u vakuumskom nad, ispod i poprijeko, u vječnoj praznini, mjestu na kojem razmirice i osobne sudbine postaju sasvim nevažan dio veće tapiserije života koji buja.

Piše: 


Pa od meta pogleda na život i sve što stanje bivanja živim sa sobom nosi, sasvim je prikladno novotvorenicu aliasa skovati od astronauta i imena kontinenta koji je iznjedrio ljudsku zvijer – i tako nastaje Afronaut spajajući mikro, makro, glazbu, filozofiju, zemno i nadzemno i jedinstvo svega što jest, a sreća tvoja sa stopalima usidrenim u komad zemlje koji zoveš Hrvatskom jest da plešeš s Afronautom ovoga ljeta na Murteru i Vortex & Yoruba Family Eventu.

Vortex je mjesto koje je oblikovalo jednu generaciju na prijelomu tisućljeća i obilježilo Murter i plažu Čigrađa kao esencijalni hrvatski plesni punkt. Usklađeni s filozofijom jednog od najznačajnijih globalnih labela glazbe za dušu i ljude, Yorube, u vlasništvu Osunladea, plešemo na zajedničkom obiteljskom okupljanju ljudske obitelji koja kao srednje ime i poveznicu od 24. do 26. svibnja upisuje "plesač".

Uz golemi lineup svjetskih imena i domaće nam klice, danas smo ovdje u digitalnom, kao jedan veliki zajednički mozak i srce, da bismo predstavili baš Afronauta, jer glazba je ona koja podiže stvari od prizemljenog i ne vjeruje u gravitacijska otežavanja zamjeranja, razmirica i podjela. Iza imena kontinentalno nad-stratosferične tvorenice krije se Orin Walters – DJ, producent, kompozitor, izvođač i vizionar. Afronaut (Bugz in the Attic / AfroForce / Neon Phusion / CoOp Allstars) svoje dane provodi u zapadnom dijelu Londona gdje djeluje i kao A+R koordinator, osnivač Bitasweet Recordsa i CoOp kooperative, a nerijetko smo ga mogli zateći i s privremenom rezidencijom u San Juanu Puerto Rica.

Pogledaš li glazbeno umjesto geografski, pronaći ćeš ga na ishodu broken beats scene i kao osnivača legendarne Bugz In The Attic trupe te CoOp klupske večeri i labela. Prvo zaista globalno izdanje debitantski je LP "Shapin' Fluid" rođen s Apollo / R + S Recordsa 2000. kao sljubljivanje jazz senzibiliteta i urbanih utjecaja. Stotine izdanja i kolaboracija kasnije, na label gigantima kao što su MAW Records, Sony S2 Records, V2 records, Emotive, R+S / Apollo Records postavili su ga kao jednoga od najzanimljivijih inovatora britanske house scene koji je u proteklih 15 godina proputovao globus u potrazi za novim fuzijama surađujući s DJ-ima, producentima, miksetašima svakojakih glazbenih pozadina, akustičnim umjetnicima, s japanskim hip hoperima jednako lako kao i s domenom rumba i salsa ritmičkih susjedstava i  suvremenom beats kulturom stvarajući urbane ritmove koje možeš opisati samo kao suvremeni Bruk/house/boogie.

Posljednje godine vrijeme i trud ulagao je i nove glazbene teritorije kao Earthling Project na Henry Wu-ovom novom Black Focus labelu putem WARP Recordsa, Eye Will Not izdanje za Stalwart Records, u francuske i puertorikaške pustolovine pod aliasima Broki, Candela Allstarz, Hecho en Casa & Neon Phusion (s Kaidi Tathamom i Alexom Phountzijem) i AfroForce s Blakaijevim Mark Forceom, dok su Blak N Spanish, Suckers need bass, USC i Soul Tuition više orijentirani na iskonske house korijene. 2018 je kulminirala drugim Afronautovim i debitantskim Afroforce LP-ovima, a nastaje i novi AfroBad sa Simbadom te suradnje s glazbenicima kao što su Zed Bias, Sy Sez, Henry Wu, Mark de Clive-Lowe, James Lastraunge Orchestra, Daz-I-Kue, Mark Force i ostatak Bugz in the Attic ekipe.

Ono vrijedno može biti nađeno ako tražiš i često ne trebaš tražiti dalje od obiteljskog kruga, pa se osjeti slobodnim pronaći jeftinije Ex Yu karte za Vortex i Yoruba Family Event skokom na Entrio ovdje.

Vjeruj u ljubav, dobre ljude, glazbu, prirodu, more i kreativnost.

Vidimo se na Murteru!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2