Skip to main content
  • 26.02.2018.

Kotači, umjetnost i elektronički rođendan u Puli!

Kažu stari da je život kotač, rola se dalje svojom oblosti htio ti to ili ne i generalna maksima jest da "tko bi gori sada doli je" i obratno, pa čisto da se ne umisliš ili rastužiš u vezi svoje trenutne pozicije. Kako god okreneš proći će jer se rotacija nastavlja.

Piše: 

Baš ovo okruglo ime nadjenuto je i sasvim nekomercijalnom klupskom prostoru koji je osnovao Seasplash kolektiv kao nadogradnju Edusplash platforme kako bi ti splashao i kada nije sezona čekanja zore i soli u kosi. pa se tako ti kao Puljanin, Puljanka ili puloljubac smjestiš u prizemlje najluđeg kuta društvenog kluba Rojc i otplešeš svoje.

U prvoj instanci ožujka, 2. nadnevka, kao osovina kotača stoji novi party. Otvaranjem vrata u 22 sata i ubacivanjem tridesetke u škrabicu upadaš na jednu proslavu zemaljskih godina Puljanina gospodina Hetsa pod šeširom nedavno s Beatriss osnovanog Artnotea. Artnote ti cilja na sveobuhvatne kvalitete umjetnosti koje se prelijevaju u glazbeno kao jednu njenu ekspresivnu granu. Kao utisnute misije nosi sa sobom parole slobode da budeš takav kakav jesi u onome što smatraš svojim, da doživiš specifična iskustva u onome što nije apsolutno nužno za postojanje, ali postojanju daje legitimitet i puninu. Umjetnost je bez obzira na svoju formu i medij sve ono što u svijetu nastaje kao čista i iskrena manifestacija ideje. Neki slikaju kistom, neki notama. Pa se tako audio stilistima slavljenika i Beatriss pridružuju i Teychee i Karamatich.

No čavke se uščavkaju interesima i pitaju tko je Isan. Tko? Tko? Od kuda i kako je došao? Pa kako čavke moraju znati rekao bi im da se iza aliasa krije mladi Sandro Stehlik. Ne idemo tako daleko da započinjemo s "kako je tata upoznao mamu…" forama već se vraćamo u 2011. kada su dva frenda zaljubljena u stari progressive upalila iskru i u Sandrinom rezervoaru. Kao službeni početak svoje elektroničke priče Sandro broji nastup u dami riječkog Nina Boat cluba 25. srpnja 2015. uz pomoć Adooa i Poco Loca, kojima beskrajno zahvaljuje na pomoći i prvim prilikama. Nina je zatim na velikom openingu povezala Isana Hetsa s velikima poput Tommy DeClerquea, Marinom Karamarko i Damirom Hoffmanom, da bi se prsti preselili u Fort Punta Christo na zatvaranje sezone na kojem se u svom prvom nastupu pred publikom u rodnom gradu susreće i s old school majstorima poput Alena Sforzine i Bebetta, a nije stranac ni underground labirintu Zerostrasse tunela.

Nova 2016. donijela je i poziv od D.I.T.A. Records ekipe, molilo se i u riječkoj Crkvi i srkalo na onomatopejom obilježenom Slurp! promo partiju. Road to ECOslijedi da ga Ado čini dijelom svoje B-day party ergele. Novi ljudi vole nove priče zbog svoje međusobno isprepličuće se novosti u kojoj je sve moguće, pa je tako zasvirao i na premijeri prekrasnoga Kostrena Sunrise Festivala, a uslijedio je i Bebettov poziv na Seasplash sonično prskanje. Kao premjera u glavnome gradu divne jadranske zemlje upada season opening TABOO kluba, da bi se ubrzo relocirao u beach bar Baza kako bi zatvorio zjapeće dimenzije Dimensions festivala pred nekoliko stotina domaćih i engleskih stopala. Zatim se iz Baze seli na selo, točnije "Techno je na selu" evente, da bi u TABOO-u iznova zatvorio na afteru za Sama Paganinija koji je tu noć derao u Boogaloou, a uslijedilo je i zagrijavanje za majstorstva Metodija Hristova. Puno priča, puno noći i još toliko floorova kasnije, vrijeme je za svirku u rodnom gradu pa se nakalemi na Kotač i derviški okreći s nama do jutra. Pusti neka centrifugalna sila otrese sve što nije lijepo, istinito i iskreno, sve što nije umjetnost unutar običnog i svakodnevnog.

Dobro nam došli u Kotač i slavili mi još beskonačnih rođendana do kad možemo plesati. 105 pa opet!

[FBevent]
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2