Kuglana gori za Skipper - Šibenski DJ-i zajedno za renovaciju izgorjelog kafića!

Utorak, 20 Veljača 2018

Jedan element i sasvim polarizirajuće primjene. Jednom davno davno prije netko je kresnuo kamen u pećini i pod svjetlom plamena rodila se nova era čovječanstva, no jednako lako vatrena stihija će ti uzeti to što imaš.

Ovo samo potvrđuje činjenicu da ne postoje apsoluti pojmova, da ne postoji ništa što je po svojoj ontološkoj prirodi dobro ili loše samo za sebe već je korisnost određena retroaktivno u konkretnoj situaciji. Vatra  nema inteligenciju i samokontrolu, nema emociju kojom će poštedjeti i generalno, kao sve prirodne manifestacije, ne bira, ne zanima ju koliko sjećanja, ljubavi, poljubaca ili noći te veže za konkretno mjesto, vrlo je praktična - daj joj kisik i nešto da proguta i ona će to glutomaski, vučje gladno i učiniti, baš kao što je učinila i sa šibenskim Skipperom koji je nedavno značajno oštećen plamenim jezicima izvan kontrole. Tko bi ikada pomislio da će ista supstanca koja je zapalila tolike cigare i ispekla tolike jutarnje bureke uzeti i jedan komadić šibenske scene.No kako su prolivena mlijeka sasvim bezrazložni potporanj pasivnom plakanju, promišljena akcija izgrađena na sentimentu uvijek postiže mnogo više. Ne znamo događa li se sve s razlogom i je li determinizam nešto što vam škaklja polutke, ne znamo događa li se baš svako zlo za neko dobro, no u konkretnom slučaju vijest koja je uzrokovala potonuće šibenskih srdaca uzrokovala je povratnu spregu ujedinjenja pa su se šibenski DJ-i odlučili na jedan humanitarac gdje će baš svi prihodi biti usmjereni u obnovu mjesta u kojima je toliko njih sviralo, lokacije koja od početka stoji kao oaza i lokalitet koji 100% podržava elektroničku glazbu - pa je došlo vrijeme da dobri ljudi ritmom razapetih tetiva uslugu i vrate.

Ove subote, 24. veljače, u sasvim drugačijim Celzijusima gori tako šibenska Kuglana a dolazak su već objeručke potvrdili Lawrence KIein, Bake Junior, Tabula, Foxy, Mr. D, NiceHell, Scheva, Tomislav Rupić, Fikcio Monger, Fabian Mateša, Mika, Nick Jelly i Mladen DJ. Ekipa pali mašine za Skipper dva sata prije ponoći i izmjenjuje štafetu za pultom do 6 ujutro. Upast ćeš za 50 novaca i da it još jednom naglasimo - sav, ali baš sav, prihod od ulaznica odlazi za obnovu Skippera.


Pa ako ove subote gori nešto u tebi, neobuzdani  vikend nemir i potraga, uzmi u obzir da povučeš svoje za ruku i ove noći plešeš za veći cilj jednoga grada. Neka mjesta su važna sjecištima priča koja su se na njima odvila, neki zidovi nose svoje ljude i njihove tragove sa sobom tako da ovaj požar možeš gledati i kao početak nove etape. Vatra čisti pa progori s nama u subotu do nečeg novog! Kuglana gori za Skipper, gori i ti!

[Event]

Kuglana gori za Skipper - Šibenski DJ-i zajedno za renovaciju izgorjelog kafića!