Skip to main content
  • 3.04.2008.

Laurent Garnier i Tiga na Dance Areni Exit Festivala!

Legendarni francuski DJ i producent Laurent Garnier, jedan od najznačajnijih svjetskih umjetnika elektronske glazbe, nastupit će na Exit Dance Areni, u petak, 11. srpnja. Pored njega, te večeri na Areni nastupit će i Tiga, vrhunski DJ i producent iz Montreala. Rođen prije 42 godine u Parizu, Laurent Garnier svoju karijeru počinje u Engleskoj, gdje je radio kao dio osoblja u francuskoj ambasadi. 

Piše: 

Njegovu pažnju privukla je rana house scena u kultnom manchesterskom klubu „Hacienda“ gdje mu prve DJ nastupe nudi tamošnji pionir elektronske scene Mike Pickering. Poslije toga njegov put je zacrtan kroz stalno istraživanje rane američke i kreiranje autentične europske house i techno scene. Više ovdje!

Dance Arena će konačno ugledati i jednog od najzanimljivijih DJ-a novije povijesti elektronske glazbe, autentičnog producenta i karizmatičnog vokala iz Montreala čije je puno ime Tiga James Sontag. Već u djetinjstvu, Tiga je imao priliku da uz svog oca odputuje na indijski otok Goa, poznatog po burnim trance tulumima. Od svoje 16. godine, Tiga počinje da organizira svoje prve partyje po kanadskim klubovima, da bi četiri godine kasnije otvorio i prodavaonicu ploča „DNA“ 1994. godine.

Izdavačku kuću „Turbo“, jedan od svojih zaštitnih simbola pokreće 1998. godine zajedno sa DJ kolegom Mark Dillonom. Čak deset godina od svog prvog nastupa i dvije godine vođenja spomenute etikete, 2000. godine dolazi na red i njegovo izdanje „Mixed Emotions“, dupli CD mix na kojem se tada među mnogima pojavljuju i dobro poznata imena kao što su Adam Beyer, DJ Hell, Steve Bug, Anthony Rother i Umek. Više ovdje!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2