Skip to main content
  • 23.10.2017.

Lekcija house glazbe u Boogaloou uz Satoshie Tomiiea

Ekskluzivnog gosta odabrao je tim Future Scope-a za svoju novu kolekciju, a koji je ni manje ni više nego jedan od najznačajnijih imena house scene, Satoshie Tomiie.

Piše: 

Još jedno gostovanje u nizu, ali kako Future Scope to i obično radi, svako se ističe na svoj način, a ovotjedni gost ima jaku puno toga za reći. Iza njega je blizu trideset godina iskustva u svijetu elektroničke glazbe, a svojim setovima vraća u prošlost i nudi moderni pregled svojeg zvuka.

U životu koji ukrašavamo sa kvalitetnim zvukovima u kojima pronalazimo sve ono potrebno za lakše kretanje planetom, u čijem spoju sa Suncem i njegovim zrakama uživamo kao da je ''dobitak na lutriji'', u zagrebački Boogaloo ovoga vikenda stiže osoba koja pokriva sve navedeno. Iz ''Zemlje izlazećeg Sunca'', ovu subotu 28. listopada, svojim iskustvom i jednostavnošću, predstavit će nam se Satoshie Tomiie.
{youtube}m1Ai4xhfpCc{/youtube}

Svuda po knjigama i internetu, pronaći će se isto ime, koje je među najbitnijim predstavnicima house glazbe, a to je Japanac Satoshie Tomiie. Svoje glazbene korake započeo je u kasnim '80.-ima, kada je svoju karijeru i život gurnuo u visine debitantskim singlom 'Tears' u suradnji sa istinskim osnivačem house glazbe, Frankie Knucklesom. Izdana za Pete Tongovu etiketu FFRR, odmah je obišla svijet i postala hit i jednom kada ste ju poslušali u mislima vam se odmah urezuje Robert Owensov vokal ''drippin n droppin n droppin n drippin''.

Selidbom u New York, nije dugo trebalo da i drugi požele surađivati sa Satoshiem, pa se tako pridružio turneji japanskog kompozitorom Ryuichi Sakamotom. Kao i kod mnogih glazbenika, Japanski DJ i producent, ostao je pod utjecajem svog novog doma gdje je izdao album Full Lick te osnovao etiketu SAW. Etiketa koja je ugostila danas relevantna imena elektroničke scene poput Guy Gerbera, Gabriel & Dresden, Audiofly, Tuccillo i Guti, plijeni pažnju svojim probranim house zvukovima koji se prije svega ističu svojom kvalitetom.
{youtube}wuzvJyB9jfo{/youtube}

Svojim prepoznatljivim hipnotičkim grooveom, njegovo ime našlo se 2001. na mjestu pobjednika Ibiza DJ Award za 'Best Tech House DJ'. Nakon velikih ostvarenja, Satoshie uzima pauzu od produkcija, gdje se nakon dvije godine pauze, 2012. predstavio sa renoviranim zvukom, i stigao za etikete John Digweeda, Bedrock Records i kao Satoeski u suradnji sa Joeskiem napravio remix Stelios Vassiloudes & Tomomi Ukumori – 'Green In Blue'.
{youtube}nMgAfP77yBA{/youtube}

Kada je u pitanju produkcija, za nju Satoshie kaže da najviše voli njenu nepredviljivost u kojoj prenašanje ideja iz glave u finalni produkt djeluje kao prepričavanje sna. Godine 2015. izdao je album New Day za Abstrakt Archutecture za koji kaže da je povratak korijenima, od house do jazza. Klasična glazba u modernom ruhu.

Ovu subotu tako nikako ne smijete propustiti lekciju starog meštra, kojemu će se osim već dobro poznatih Mary i Matye pridružiti PEZNT. Duo koji ovu godinu stvarno ima pune ruke posla, čija izdanja su uredno na vrhu Traxsource-a, u kombinaciji Blacksoul i Mark de Line nahranit će sve prisutne. Dečki su stopostotni domaći prozivod i kao prava radnička klasa svojim trakama nadjenjuju prikladne nazive. Chevosy su napravili dar-mar, ali kakva bi to bila gozba da nema i Kaymaka, Yogurt jedu svakodnevno, ali uz kaj drugo on bolje paše nego masni Burek kojeg je potpisao i Defected Records! Tek su se vratili sa Amsterdam Dance Eventa i domah ih čeka lijepi poklon. Njihova kompilacija ADE sampler puna je house dragulja i čeka samo da ih poslušaš.

Vikend o kojem će se dugo pričati postaje tako na jednu večer potpuno maskiran house glazbom i svatko tko želi dobiti lekciju o njenim počecima kao i samom razvoju, ovo mu je odlična prilika.

FB event – https://www.facebook.com/events/1866964600285348/
https://www.soundcloud.com/satoshitomiie
https://www.facebook.com/peznt/
https://soundcloud.com/peznt
https://www.facebook.com/djmatya/
https://www.facebook.com/futurescopecroatia/
https://www.facebook.com/djmary.croatia/

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk