Skip to main content
  • 1.10.2018.

Lišće pada Boogaloo te diže

Nakon što je rujan odbrujao svoje rujno, mirisima grožđa i otvaranjem sezona natopljeno, lice stiže mu direktno sljedeći kalendarski kolega.

Piše: 


Dok se svaki pojedini list igra toga "hoću li otpasti danas ili sutra", a svijet oko tebe poprima palete nježne narančasto smeđe topline, dok ulice postaju mrzla mjesta s kojih bježiš, topline klubova i dalje pozivaju svojom zjapećom glasnosti.  I nakon odgajanja generacija prije tebe na svojim podijima, Boogaloo i dalje radi isto ono kao i pod starim OTV zastavama i klupski starješina zove na listopad na flooru.

Školarci su već pošarali prve stranice tekica, nateglili sve potrebno u torbu, naučili najbolji način da šestarom bušiš gumicu, koja pekara ima najbolju pizzu i smislili 14 novih način prokrastinacije pod satom, no ti svoje prokrastinacije strukturiraš pod zvučnicima pa te tako u petak, 5. listopada, čeka Rebekah. Čini se da joj je odrastanje u BIrminghamu u vrijeme održavanja kultnih Atomic Jam i House of God partija uveike koristilo u glazbenom obrazovanju i ova mlada žena je odlučila glazbu učiniti svojim životom, a slušali su je i Berghain, Tresor, Cocorico, Fabric, Awakenings, Tomorrowland, Studio 80… Uz regresije i lutanja u tvrdi čisti zvuk 90-ih donosi i nešto moderniju vlastitu verziju dubljeg i emotivnijeg techno zvuka, a gotovo polovica opusa sjedi na njemačkom CLR labelu – koji svojim umjetnicima omogućuje eksperiment, istraživanje i pomicanje vlastitih granica, glazbeniku rast, konstantno održavanje kvalitete i osobni dodir u svemu što rade… a kako to radi Rebekah? Provjeri u petak.

Dan nakon, nadnevka listopada 6. vrijeme je za Tech Room. Kada soba postane tech-no-d(r)om u nju se smještaju Varaždinac u Zagrebu Pintha Indahouse, gospodin rezident Diogen, s 30 godina glazbe u prstima uhvaćeni E-Base, a do optimalne mišićne topline da ne istegneš nešto na flooru zagrijava GoGy Hanzevacki. Pa se pojavi oko desetke, uživaj u očnom pornu light mastera i prvim zvucima noći uz GoGy-ja, i slušaj priču kako se raspliće do jutra.

Na 12. dan listopada s tobom je Britanac Luke Slater koji pioniri technom od zametaka, dok dinamični futuristički zvuci nastavljaju redefinirati žanr od starta u 90-ima. Znaš one goleme albume Planetary Assault Systems-a na koje si poderao toliko džonova? Reci hvala Lukeu. No u maniri vrhunaca trgovine TV prodaje – "To nije sve!!!". Odlučite li odmah baš sada da idete dobivate još na Techno flooru i Skeptika aka Peru Fullhousea u novom uvijanju na početke više hard core zvuka, potom F.O.R.M. live kao i onoga kojemu je Boogaloo drugi dom Shipea. Lutanja na drugi floor bit će svakako poduprta vještinama PEZNT-a, Matye i Sonic Illuminati-ja.

Elektroničari si još fino u kalendar upisuju 26. listopada uz Paula van Dyk-a koji promovira album Music Rescues Me. Jedan je od onih kojima je elektronika bacila mrežu oko života putem radio valova, a 90-e su ga već provele kroz toliko pulteva da većina može o njima samo sanjati. Za Grammyja nominirani umjetnik sidro je bacio u trance vodama.
{youtube}4HepGqkSVnA{/youtube}

Nepopravljivi je radoholičar i istraživač koji godišnje obleti zemlju 16 puta i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti time da je odjednom zasvirao za milijunsku publiku. Remix putevi vode u suradnje s apsolutnim plemstvom glazbe poput Madonne, Depeche Modea, U2-a i Linkin Parka, stvara ime koje se jednako slatko šapuće u mračnim podrumima i podno festivalskih bina, a ugled koji ono donosi nemilosrdno ujedno koristi ne bi li se borio za socijalnu i političku pravdu. No ovoga puta vrijede pravila podija kao univerzalno ljudsko pravo da voliš i budeš.

31. listopada dan je kada je opna između dva svijeta najtanja, kada ovostrano i onostrano bježe u mrak na lascivna pipanja i kada sve ono uglavnom nemoguće gleda kroz prste realnosti čineći se mogućim. Pa dok neobični zvuci, krici i dahtaji krase noćni zrak Boogaloo te zove na jedan Astralis okršaj – Vještice vs. Vampiri s toliko sjajnom najavom da ju je potrebno prenijeti baš njihovim riječima u cijelosti:

"Kao i vampir, prosječan DJ liježe s prvim zrakama sunca, a obično prespava dan. Obojicu ih krasi mladoliki izgled pomalo narušen podočnjacima i krvavim bjeloočnicama. Kao i najpoznatiji vampir svih vremena Dracula, tako i najpoznatiji DJ-i prolaze oceane vremena u potrazi za sudbinskom ljubavi često lutajući u društvu mladih ljepotica čiju energiju doslovno sišu. Slično vješticama koje se bave vještičarenjem kako bi stekle nadnaravne moći, tako i DJ dame, koriste hipnotičku moć glazbe, karizmu i vlastitu ljepotu kako bi istinsku magiju prenijele na plesni podij. Inkvizicija je od 15. do 18. stoljeća spaljivala vještice na lomačama, a današnje čarobnice za DJ pultom, pale atmosferu u klupskim prostorima svih kontinenata. U večer 31. listopada, kada je koncentracija spiritualne energije najjača u cijeloj godini, suvremene vještice i vampiri ogledaju se u mističnoj seansi".

Pa idi pa vidi, dođi i pleši prije nego previewi Božića krenu uzurpirati mentalno. Mnogo je dana i noći, no samo jedan Boogaloo. Dobro nam došli na gradsko plesno srce jeseni!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk