Skip to main content
  • 3.07.2017.

Ljetni program Kalypsa!

Kada Kalypso krene, Kalypso krene kako spada – tvrdo, jako i odlučno u dugo toplo ljeto na najplesnijoj plaži Jadrana.


Usidren u pijesku Zrća šalje sonar piskanja globalnim stopalima koja sebe definiraju onim elektroničkim, količinom noći na podiju i nikada sitima svega lijepog što život, sunce i more nude, pa na mjesece plesa s poprečnim presjekom svjetskog party krda krećemo baš danas, 3. srpnja uz Hard Island koji tvrdo, tvrđe najtvrđe okuplja ljubitelje hardstylea i hardcorea, a sila iz zvučnika ne staje do 6. srpnja.

Uzmeš si mini predah i novu rundu boje na plaži i zatim se 17. srpnja vraćaš na Area 4 festival da bi do 20. srpnja plesao kroz kaskade trapa, r'n'b-a, hip-hopa, dubstepa i housea, a Kalypso je onaj koji preuzima 3. dan festivala, 19. srpnja uz Yellow Claw i Stoltenhoff.

22. otvara ono poznato i voljeno kao Headliner Week, koji s nameće u sasvim specifičnom kontekstu gdje sam gradiš svoje festivalsko iskustvo birajući koga želiš vidjeti a čisto kao teaser odabira tu su vraški dobar Don Diablo, Headhunterz, Timmy Trumpet, Dj Antoine i Michael Feiner.

Australija ima klokane, kukce veličine tvoje šake i barem 10 000 stvari koje ne vidiš i koje te mogu ubiti u sekundi. No ima i Will Sparksa, a sada ga 22. srpnja ima i Kalypso. Drugu godinu za redom, ovaj iskreći od trenja za pultom gospodin stiže na proslavu 30 godina Kalypsa (da, zaista je 30. da je žena već bi mu prigovarali da zašto ne gura kolica). No djeca Kalypsa posijana su po sjećanjima tisuća i tisuća plesača.

24. srpnja, još uvijek u zamahu slavlja tridesetke vrijeme je za gospodina među house DJ-ima, Dj Antoinea, da bi posljednji dan srpnja zazvučao blejanjem ovaca i to onih najboljih i jedinih s kojima se vrijedi družiti, sasvim crnih. Pa za sve one koji ne pripadaju, koji se ne uklapaju i koji se najkomotnije osjećaju u opskurnim situacijama u kojima ne znaju kako su se tamo zatekli, majke crne vune predu do 4. kolovoza na Black Sheep festivalu.

Masivni program Kalypso kolovoza nadnevka 8. stiže u okrilju Stereofesta uz Nizozemca internacionalne reputacije, jednoga ravno s vrha, pa plešeš do zore uz R3hab-a. Dan nakon uživaš na nasumičnoj talijanskoj baš fiesti – Random, una festa a caso, da bi 10. kolovoza još jednom na leđima Stereofesta doveo i američku bombu trap house hibridizacije Marshmelloa.

14. do 18. kolovoza vrijeme je za kostotresni Barrakud gdje Kalypso preuzima kao domaćin 2. dan festivala uz apsolutni najparty ljeta s Benom Klockom i Ellen Allien.

Pa fino otpuhni prašinu s kofera, pronađi svog unutarnjeg pustolova i glazbofila i put otoka jaganjaca, sira i partyja. Sretno vam dugo toplo glasno ljeto!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop