Skip to main content
  • 18.07.2022.

Na prvi Splitski ljetni karneval stiže house atrakcija Freemasons

Split Summer Carnival 2022: Prvi Splitski ljetni karneval za odrasle i djecu uz 10.000Kn nagradni fond

Piše: 


U nedjelju 24. srpnja po prvi puta održati će se ljetni krnjeval pod internacionalnim nazivom Split Summer Carnival 2022. Mnogi će reći da nam je ionako svaki dan Krnjeval jer svi nose maske te da su karnevalisti konačno došli na svoje.

Zato je ove godine karnevalski moto: «Skini masku i pokaži svoje pravo lice», a tema je «NAROD BEERA» – alegorija u godini izbora dok je narod željan samo piva.

Prilika je da se jedna potpuno drugačija – živopisna i rasplesana splitska manifestacija pokaže u najboljem svjetlu turistima usred sezone, te je program osim domaćima prilagođen i turistima. Program počinje u nedjelju 24.7. u 17h Dječjim krnjevalom na Zvončacu i to predajom Ključa grada predstavniku dječjih maškara, jer – na mladima svijet ostaje. Za zabavu vrtićkog uzrasta pobrinuti će se brojne maskote od 17-18h, a za školarce 18-20h

U 20h formira se Krnjevalska povorka koja prolazi cijelom Zapadnom Obalom i preko Marmontove i Pjace dolazi na Rivu. U krnjevalskoj povorci će sudjelovati baš svi – domaći, turisti, djeca i odrasli svi skupa. Ideja je da namaškarani domaći i strani turisti cirkuliraju gradom. Nakon Povorke kreće zabavni program na 3 lokacije u centru Splita tj. na Zvončacu, Pjaci te na Rivi biti će organizirana 4 programa na podijima za različite glazbene ukuse.

House stage na Rivi uz britanske zvijezde Freemasons, Dječji krnjeval te Latino Stage na Zvončacu uz koncert Cubisma i Salsa party, te Retro Stage na Pjaci. Program se nakon ponoći seli u splitske klubove koji će pripremiti nastavak krnjevalskih zabava, a službeni after pod nazivom Love Carnival Rave je u klubu Zenta od ponoći.

Floor 1: Freemasons, Tome R, Feta
Floor 2: Pero-Fullhouse, Miro


 
PROGRAM
17h-20h Dječji krnjeval Zvončac i Najmaska 20h Povorka Zvončac – Pjaca – Riva

21h Zvončac: Cubismo i Latin party 20h Pjaca: Retro party

20h Riva: Sunset Shows, Odabir maski 22h Riva Proglas najboljih maski za odrasle 22h: Riva: Freemasons House party

24h: Love Carnival Rave: Zenta Club Nadopune programa pratite na stranici www.split-carnival.com

Iznimno veliki nagradni fond od čak 10.000kn podijeliti će se odabranim maskama i to u 6 kategorija nagrada. Na Dječjem krnjevalu odabrati će se i proglasiti najbolja individualna i najbolja grupna dječja Najmaska za koju je predviđeno po 1.000kn. Kako je ove godine uvrštena i kategorija alegorijskih vozila uz nagradu od čak 5.000Kn, svi sudionici povorke koji izrađuju svoja vozila trebaju se prijaviti organizatoru najkasnije dan prije početka Krnjevala kako bi se osigurao prolaz vozilima.
U 22h žiri će prozvati i predstaviti na bini na Rivi finalne maškare za odrasle te dodijeliti nagrade. Najbolja individualna maska za odrasle osvaja 1500kn a grupna 1000kn.

KATEGORIJE NAGRADA
Ideja za Krnju (FB anketa):    500Kn
Grupna maska odrasli:    1000Kn
Grupna maska djeca:    1000Kn
Individualna maska odrasli:    1500Kn
Individualna maska djeca:    1000Kn
Alegorijska vozila:    5.000Kn

Žiri će biti «Pipači kruva i narod gladan piva», koji će «beerati» najbolje maske, a pritužbi na odabir maski će biti kao i svake godine. Turistička zajednica grada Splita poziva male i velike građane Splita da se maškaraju i predstave naše običaje i svim turistima.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk