Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Najbolje od jazza, housea i downbeata na Europskom trgu

Utorak, 15 Prosinac 2015

U četvrtak, 17. prosinca, s početkom u 17 sati Europski trg povodom Adventa će rasplesati rado viđen i slušan gost zagrebačke publike.


Shuya Okino, jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektroničke scene koji već više od dva desetljeća nastupa po Europi, Aziji i Americi. Okino je ujedno i jedan od članova legendarnog dvojca koji čine japanski Kyoto Jazz Massive. Poznat je i kao kao pokretač Crossover/Jazz scene u Japanu, a upravo po uzoru na legendarni klupski program Kontrapunkt i sam je 2003. godine u Tokyju pokrenuo prvi tamošnji Crossover Jazz Festival. Godine 2005. napisao je knjigu How to Be a Good DJ koja je doživjela svoje četvrto izdanje te se prodala u 15-ak tisuća primjeraka.


Uz izdanja u sklopu sastava Kyoto Jazz Massive objavio je i dva iznimno uspješna solo albuma, od kojih je Destiny dosegao prvo mjesto na iTunes ljestivici dance glazbe. Također, posljednjih dvadesetak godina u svom tokijskom klubu The Room ugošćuje vodeća imena japanske i međunarodne Crossover/Jazz/House DJ scene.


Okino je prvo u nizu renomiranih predstavnika elektroničke glazbe koje na Advent na Europskom trgu ove godine dovodi ikona klupske scene Eddy Ramich. Nastup Shuye Okina na Europskom trgu trajat će do 22 sata.