Skip to main content
  • 15.12.2015.

Fikcio Monger: Album je u završnoj fazi

Mirko Rak aka Fikcio Monger preuzima DJ pult Live floora na KS Takeoveru u Primoštenu, koji se održava u suradnji s Nox Festivalom 31. proinca. 
 

Piše: 

Drugim partyjem predstavljanja lokalne scene, uvodimo vas u Novu 2016. godinu. Osim Fikcia Mongera, tu je i glavni live act Homeboy. Ulaznice za ovaj party su 80 kn a kupiti ih možete ovdje.

Glazbenik Mirko Rak, sa svojim novim projektom  izvodi 'one man live electro set', a uoči partyja smo mu postavili nekoliko pitanja.

 
Kako si se odlučio za ime Fikcio Monger? 
Htio sam da projekt koji sam započeo bude vezan za bend The Fog Sellers, pa sam se odlučio na Fikcio Monger što na Esperantu znači "prodavač magle", a spona koja povezuje ovaj projekt sa bendom je, što dio repertoara koje sviram kao Fikcio, sviram i sa bendom u instrumentalnim lounge verzijama.
 
Kako izgleda tvoj live set, što koristiš za nastup?
Set se dosta bazira na improvizaciji, krenem sa glazbenim kosturom koji unaprijed pripremim i onda na njega uživo sviram i nasnimavam melodije, bas dionice, ritmiku… Koristim software i kontrolere koji mi služe za sviranje i manipuliranje zvukom. Katkad koristim bas gitaru i razne perkusije.
 
Koji te izvođači najviše inspiriraju? 
Od izvođača uvijek izdvajam Bonoba, kojeg još nisam jedino unatrag poslušao, on je jedini koji je uspio spojiti organsku i elektronsku glazbu, a da sve zvuči nekako prirodno i organski, to samo rijetki mogu, tko zna možda i ja jednog dana uspijem…
 
Možeš li od svih instrumenata koje sviraš izdvojiti najdraži? 
Bubanj je instrument koji sam otkrio još u osnovnoj školi i uvijek će ostati moj master instrument, bas sam otkrio malo kasnije i kada sam shvatio povezanost ta dva instrumenta zavolio sam ih kao da su jedno. 
 
Kada možemo očekivati album?
Album je u završnoj fazi, a kako istodobno snimam i s bendom, sve skupa malo kasni, nadam se da će biti gotovo u proljeće.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk