Skip to main content
  • 26.02.2019.

Osunlade: Vortex igra više organsku ulogu u etu hrvatske party scene. To je dom naroda!

U srcu Murtera, s caklećim se okom koje upija nacionalni park Kornate, stoji divlja ljepota uvale Čigrađa.

Piše: 


Ovdje se Vortex još jednom derviški prevrće u tri proljetna party dana u iščekivanju novog festivala rođenog iz uparivanja s Yoruba Recordsom.

Lokacija nezaboravnih plesova na početku tisućljeća iznova je oživljena i Vortex ponovo usisava dobre energije, jer je glazba važnija od politike i jer je svaki kaos nužni preduvjet reda. Restrukturiranja i krajevi potrebni su za nove početke. Pa stoga sačuvaj dane od 24.-26. svibnja za Vortex & Yoruba Family Event beskonačan ples, plutanja na udaljenim pučinama i skrivene after lokacije u neukroćenom krajoliku uz iskrenu čistu glazbu za dušu.

Na vrhu festivalske lineup piramide stoji osnivač i duhovni skrbnik Yoruba Recordsa, gospodin Osunlade, a evo što nam je izjavio uoči prvog festivala:

Kako je nastala ideja za Vortex &Yoruba Family Event i što očekuješ od ove fuzije?

Kao što si dobro poznat po slobodnom i duhovnom glazbenom etu koji nije ograničen žanrovski, što bi želio reći ljudima koji se već raduju kraju svibnja u Murteru, što mogu očekivati i što je tvoja najiskrenija želja za ovaj festival?

"Moj cilj je bio stvoriti nešto za ljude koji su tijekom godina podržavali Vortex. Po mojem mišljenju Vortex igra više organsku ulogu u etu hrvatske party scene. To je dom naroda. Glazbeno će događaj biti organski i duševan. To je doista obiteljsko okupljanje, ne samo s umjetnicima u Yorubi, već i s povezanim umjetnicima / DJ-ima, kao i onima koji su bili ključni u evoluciji Vortexa.

Sve u svemu, cilj nam je donijeti nešto drugačije u krajolik, nešto iskreno i manje zamišljeno. Moj osobni cilj je stvoriti nešto što se nastavlja godinama i to je razlika u smislu sveukupnih festivala i zahvalan sam što su Mario i Murter partneri u ovom nastojanju."

Ono vrijedno može biti nađeno ako tražiš, pa se osjeti slobodnim pronaći jeftinije Ex Yu karte skokom na Entrio i vjeruj u ljubav, dobre ljude, glazbu, prirodu, more i kreativnost. Vidimo se na Murteru!

Više info: https://vortex-murter.com/lineup/

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/310277282944418/

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk