Skip to main content
  • 27.03.2019.

Domaće snage Vortex &Yoruba Family Eventa

Obitelj je obično ona povezana genetskim vezovima alela, no ponekad najbližu obitelj po srcu pronađeš sasvim daleko od svoga rodoslovnog stabla.

Piše: 


Tamo na iskonu duboko u srcu Afrike, jedno pleme, još uvijek poštujući dostojanstvo svega što jest i svoje mjesto u njemu, postalo je svojim imenom i kodeksom ponašanja i vjerovanja inspiracija za novu etapu u životu gospodina Osunladea.

Tako sve što on jest, sve za što Yoruba stoji povezuje s domaćim nam Vortexom, mjestom koje je oblikovalo jednu generaciju na prijelomu tisućljeća i obilježilo Murter i plažu Čigrađa esencijalnim hrvatskim plesnim punktovima. Na ovaj način estetskim, filozofskim i soničnim obiteljskim okupljanjem nastaje i Vortex i Yoruba Family Event, novi trodnevni festival na kojem plešeš od 24. do 26. svibnja.

Pa uz mnoštvo stranih gostiju koji će u tri dana zagrliti Murter zvukom obitelj je za stol primila i nekoliko domaćih kako i priliči pa će među velike pod Osunladeovim skutom za pult stati i naši momci Butters, Lawrence Klein, Fabian Mateša i Mandich Brothers. Vjeruj onima koji su vjerodostojni, znaj koji su tvoji, poštuj sve.

Butters je umjesto u zatvaranje kavana prvu plaću ulože u kupnju prvog mixera i playera i 2012. stiže s prilikom da prvi puta zasvira pred većom publikom za Electronic Music Night pod okriljem šibenskog Decoded Recordsa. Kaže ekipa da ga uglavnom hvataš kako orbitira oko deep housea i groove techna, no Mateo žanrovske odrednice ipak gleda samo kao sugestije ideja kojima se slobodno kreće. Uskoro zovu i sirene produkcije i nastaje izdanje za cijenjeni njemački digitalni vinil label 4m Recordings, pa čisto da to ne bi bilo sve  – Butters ti je svakako i jedan od osnivača Less Is More organizacije (Toni Kostijal i Lovre Milin) koja je pokupila Ambasadora za najbolju klupsku večer.

Jedan Lovre, gospodin Kanjer, noću je Lawrence Klein, u Zadru rođeni i pod šibenskim nebom odgojeni nesuđeni košarkaš i magistar ekonomije. No umjesto, dvorane i predanosti 9 do pet ugodnostima dnevnog, Lovre je postao jedan od najtraženijih domaćih elektroničara, osvajač Ambasadora, DJ i promotor koji je ujedno i pokretač Opposite večeri , odnedavno piše i kolumnu na ovom portalu sa tematikom Top 10 regionalnih izdanja jer sve ono što jest definira se takvim baš zbog postojanja svojih suprotnosti, te je ujedno i jedan od ekstremno produktivnog, upornog i genijalno inovativnog RatCat kolektiva (također osvajača Ambasadora za kolektiv godine) te idejnih začetnika The Cave partyja nagrađenog kao koncept godine.

Fabian Mateša novopridošlica je na sceni i simbol nove energije, Ambasadorov "Newcomer godine" 2017. koji je već rasplesao brojne zagrebačke podije, od Mastersa, Das Hausa, preko Funka do Soundfactorya, Pločnika, i Brazila. Bilo je tu još nekoliko svirki u splitskoj Kocki, pa i u klubu Vortex u Tisnom, šibenskoj Kuglani, klubu Disko R i Nox festivalu, a Fabian je jedan od onih neobičnih gdje slušaš i misliš si kako je moguće da nešto ovakvo zvuči ovako dobro, dok si paralelno misliš kako moraš na sljedeći Metz Attack koji je osnovao s Tonkom i Carnerom.

Projekt Mandich Brothers osnovan je 2017. od strane Who.IM i Chip Mandicha. U kraćem razdoblju postali su stalni gosti Loca Villa i Vortexa u Tisnom. Pozvani su na različite partije i klubove kao što su Soundfactory, Matrix, Q Bar, Opium, Underground Tisno, Hawaii Beach Party, Central Klub, a pult su dijelili uz strana i domaća imena David Morales, Zlatnichi, DJ Jock, Yakka.

Ono vrijedno može biti nađeno ako tražiš i često ne trebaš tražiti dalje od obiteljskog kruga, pa se osjeti slobodnim pronaći jeftinije Ex Yu karte za Vortex i Yoruba Family Event skokom na Entrio

Vjeruj u ljubav, dobre ljude, glazbu, prirodu, more i kreativnost.

Vidimo se na Murteru!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2