Skip to main content
  • 14.05.2019.

Petar Dundov otvara sezonu porečkog Byblosa na Svjetski dan glazbe

Plesna porečka Zelena laguna na broj 1 smjestila je u sebe mjesto party hodočašća još davne 1962., a posljednjih 12 godina ono trešti pod imenom Byblos

Piše: 


Ljeto na horizontu lakše se čeka uz otvaranje sezone s novom rundom New Power Vibe. U petak, 21. lipnja, stoga dižemo porečku plesnu voltažu uz simultano slavlje nove sezone na ovom knjiški ispravnom biblijskom flooru uz simultano slavlje 22 godine New Power Vibea. Otiđi i pitaj svoju bolju polovicu što misli o vibracijama i dobit ćeš onaj osmijeh koji voliš vidjeti.

Vibracije New Powera 2016. revidirane se vraćaju korijenima onoga kako se plesalo na hrptu tisućljeća, dodatkom Vibe sufiksa na ime za novu eru. Sve oko tebe vibrira i pleše. Nemoguće je izaći izvan logike struna svemira po kojima živi samo ono što se konstantno kreće – zato se na flooru osjećaš toliko živim.

New Power Vibe se ne žuri, ne baca konfete i ne printa ogromnim slovima imena kulta ličnosti golemih gostovanja već uzima nekoliko glazbenika dajući im vremena i odriješene ruke da polako pričaju svoje priče. To je iskustvo glazbe na onaj način da ima uvod, zaplet, peripetiju u rasplet i vraća se samoj esenciji dolaska na party – jednostavnom nepretencioznom uživanju u glazbi.

Pa dođi i uživaj 21. lipnja jer te za ljeto u Poreču budi najbolji hrvatski sonični izvozni proizvod, gospodin na sceni, Petar Dundov. Petar je jedna od stijena domaće elektronike koji je svojim specifičnim pogledom na slaganje zvučnih pejzaža zagazio u sve veće klupske plesne zvijeri globusa. Golema karijera i opus uključuju i remixe za Gregora Treshera i Alana Fitzpatricka, a u setove ga uključuju i Dubfire i Ben Klock, te si ga nalazio i na Sashinom Last NIght On Earth-u.

U beskonačnoj karijernoj putanji izdanja sjeo je na golemosti labela poput Formaldehyde Records, Absense, PV (Pascal F.E.O.S.), Federation Of Drums, Delirium Red, Millsov Tomorrow za koji nastaje i mini LP Sculptures, Danza Electronica, Bedrock Records, Loveland Recordings, a među najistaknutijim CV crtama stoji upravo dugogodišnja ljubavna veza s belgijskim Music Man labelom.

FB EVENT: New Power Vibe – 22nd Anniversary & World Music Day

Na 22. obljetnici New Power Vibea Petru se za podršku noći u Byblosu na Svjetski dan glazbe pridružuju i Unique, iz Seriously Twisteda posuđeni Marin Biočić i Danny Clarck i meštar ceremonije MC Alex Donati.

Dobro nam došli u novu sezonu prekrasnog ljeta, dobro nam došli u Poreč, dobro nam došli na nove vibracije, dobro nam došli u Byblos!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2