Skip to main content
  • klfm

Platforma Doma mladih, MKC Split i KLFM pripremaju besplatne radionice za mlade

Platforma Doma mladih i Multimedijalni kulturni centar pozivaju sve mlade do 25 godina da se prijave za sudjelovanje na besplatnim online radionicama radio škole koje će u sklopu aktivnosti STREAMaj dan provoditi članovi KLFM radija u zajednici.

Piše: 

Naslovna foto

klfm


STREAMaj dan jedna je od pet programskih linija projekta „Dan po dan – mladi u kulturi online“ koji za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

Programska linija STREAMaj dan sastoji se od više radionica koje će se održati kroz 3 modula u trajanju po tjedan dana. Sudjelovanjem na radionicama polazici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju.

Po završetku radionica svi polaznici će dobiti potvrde o sudjelovanju te će im biti otvorena mogućnost pridruživanja radio zajednici volontera i sudjelovanje u radu radija KLFM (tehnika, realizacija programa, autorske emisije, organizacija i dr.)

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno imati nikakvo predznanje, već samo dobru volju. Nije potrebno niti gubiti vrijeme na odlaske i dolaske, Platforma doma mladih i članovi radija KLFM putem Zoom platforme stižu u vaše domove! Može li jednostavnije od toga?

Prijave su obavezne i vrše se putem obrasca na linku.

Prijaviti se možeš na sva 3 modula (preporuke) ili samo na pojedine module po želji.

Planirani program STREAMaj dan projektne linije po modulima:

1. RADIO U ZAJEDNICI 
24. – 27. siječnja (17 – 20h)

Voditelj: Ivica Mitrović

Kroz uvodnu radionicu koja se bavi streaming radijom u zajednici cilj je polaznicima i polaznicama pružiti osnovna znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise te KLFM programu i emisijama, uz praktični online rad na stvaranju zajedničkog radijskog programa.

2. PRIPREMA RADIJSKE EMISIJE
31. siječnja – 1. veljače (17 – 20h), 2. – 4. veljače (17 – 19h)

Voditelji: Kristina Tešija, Tina Jozica Baričev

Drugi modul radionica bit će fokusiran na radijsku praksu; polaznice i polaznici saznat će više o različitim radijskim formatima, dobiti savjete i smjernice za osmišljavanje i produkciju radijskog sadržaja te imati priliku poslušati različite formate iz arhive community radija KLFM, ali i okušati se u različitim praktičnim vježbama vezanima uz pripremu i produkciju radijskih priloga. Finalni proizvod – radijska emisija kolažnog tipa producirana od strane polaznika i polaznica – bit će emitirana na radiju KLFM.

3. ŠKOLA JINGLOVA
7.- 10. veljače (18 – 21h)

Treći modul posvećen je izradi radijskih jinglova i obuhvatit će upoznavanje s konceptualnim, tehničkim i kreativnim aspektima izrade ove temeljne radio forme, rad u programima obrade i montaže zvuka te snimanje materijala i izrada radijskih jinglova pod mentorstvom voditelja, a koji će trajno ostati u rotaciji radija KLFM.

Ukupan broj sudionika po radionici je ograničena na 15, stoga se prijavi i osiguraj svoje mjesto na vrijeme!

Izvor: Platforma doma mladih
 

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2