Skip to main content

DJ Paulette u svojoj debitantskoj knjizi obilježava 30 godina u plesnoj glazbi

Veteranka house glazbe iz Manchestera, DJ Paulette objavljuje knjigu koja će istražiti njezinu desetljećima dugu karijeru u plesnoj glazbi.

Piše: 


Knjiga pod imenom "Welcome to the Club: The Life And Lessons Of A Black Woman" trebala bi izaći 2023.g., a sadrži doprinose mnoštva britanskih umjetnika elektroničke glazbe uključujući Gillesa Petersona, Jamza Supernove, Normana Jaya, Sonique, Jaguara itd.

U knjizi, koja je opisana kao memoari s "pozivom na borbu", DJ-ica rođena u Manchesteru osvrće se na svoju 30-godišnju karijeru u elektroničkoj glazbi i suočava se s nekim od problema s kojima se susrela tijekom ovog razdoblja: isključenost, mizoginija (mržnja prema ženama), rasizam i klasizam (diskriminacija ili predrasuda koja se temelji na društvenoj klasi).

“Pripovijedam svoju priču s autentičnošću i humorom, okupljajući niz ikona industrije elektroničke glazbe, i budućih snaga koje su mi se pridružile u ovom fantastičnom putovanju kako bih stavila šira, temeljna pitanja u perspektivu,” kaže DJ Paulette.

To je epsko i inspirativno putovanje koje s uzbuđenjem mogu podijeliti sa svijetom.

Njen izdavač Manchester University Press knjigu opisuje kao "slavljeničko istraživanje glazbene industrije i pokušaj da se ispoštuje pravda često nevidljivim ženama koje rade to iz srca".

DJ Paulette bila je poznata po tome što je bila jedna od dvije žene koje su imale rezidenciju u nekadašnjem kultnom klubu Haçienda u Manchesteru. Nastavila je s rezidencijama u Heavenu i Ministry of Soundu, a potom je ostvarila značajne nastupe u Parizu i na Ibizi.

Njeni nastupi u Hrvatskoj sredinom prošlog desetljeća događali su se kontinuirano u klubovima Hacienda (Vodice), Gallery (Zagreb) i Byblos (Poreč), u eri klupske vladavine Denisa Ercega, a s Paulette je 2006. razgovarao i naš novinar.

hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop