Skip to main content
  • 14.11.2019.

Prepoznatljivi Techno Jay Lumena odzvanjat će Rovinjom

 Rovinjski klub Steel priprema još jednu noć posvećenu Techno glazbi.

Piše: 

Krajem mjeseca, 30.studenog, klub Steel dovodi svjetski poznatog umjetnika Jay Lumena koji će uz domaću podršku napraviti još jednu noć za pamćenje. Sluša se ADOO, Tomo In Der Muhlen, Tias te Driverr.

Jay Lumen kao dijete pohađao je klasičnu glazbenu naobrazbu te svirao violinu no ubrzo je shvatio kako ga ovaj žanr neće zadovoljiti. Čim se domogao računala počeo je eksperimentirati sa tehnologijom i softverima koji su mu bili dostupni te tako započeo svoj glazbeni put u elektroničku glazbu. Danas Jay Lumen je jedan od brzorastućih producenata i DJ-eva nove generacije u svijetu.

Kao producent ima devet No1 traka, čak 24 trake koje su ušle u Top10 i još nekoliko koje su dostigle Top20 na svjetskim ljestvicama. Izbacuje na najboljim internacionalnim etiketama poput Drumcode (Adam Beyer), Saved (Nic Fanciulli), OFF Recordings, 100% Pure, Octopus Records, Cadenza itd. Može se pohvaliti kako je bio jedini DJ/producent koji je 2010. i 2011. godine imao 6 traka na Beatportovoj Top ljestvici a isti uspjeh dogodio mu se i 2012. godine kada mu je 6 traka dospjelo u njihovu Top10 ljestivicu. Ovaj rekord ga čini jedinstvenim u svijetu i dokazuje kako publika diljem svijeta prepoznaje njegovu kvalitetu.


Uz njega slušamo ADOO – hrvatski Techno artist iz Pule koji izbacuje svoju produkciju na labelima poput Tronic, Agile ali i mnogih drugih  dok mu  produkciju  podržava sam vrh scene poput UMEK, Richie Hawtin, Paco Osuna, Mark Knight, Phunk Investigation-a, Stefano Noferini, Uto Karem, Christian Varela, Sam Paganini i druga renomirana imena. Nakon svjetskih pozornica, glava Techno Je Na Selu organizacije nastupa uz Jay Lumena, još jedno ime u nizu liste velikih artista sa kojima je naš glazbenik imao priliku dijeliti pult.


Vlasnik kluba Steel, Tomo in der Muhlen je započeo glazbenu karijeru bendom Korowa bar -među prvim bendovima bivše EX YU  koji je korsitio TR 808, 606 I 303, kao i analogne synth. Davnih osamdesetih počeo je raditi kao DJ u klutnom Kulušiću te među prvima je upoznao zagrebačku publiku sa soul, disco, JB i RnB. Danas ga možemo čuti (i dalje) u funk i disco vodama u kombinaciji sa novom produkcijom i vlastitim trakama. Nakon uspješne sezone i velikih svirki poput Alliance festivala, slušamo ga i uz Jay Lumena.

Tias je DJ koji se zaljubio  u glazbu sa krhkih 13 godina a za svoje setove kaže da je svaki vožnja za sebe ali da se drži dark zvuka i "masnih" basslinija popraćenim mističnim melodijama zvukova podzemlja. Za za pultom si ga mogao zateći s ekipom kao što su Johnny Kaos, Tkno, Unique, D.R.N.D.Y, Bassel Darwish, Tomy DeClerque, D-Unity, Uto Karem, Speedy. Produkciju je izbacivao na etiketama poput Technodrome,Frequenza,Global Tribe Records,Syndicate Records,Pure Dope Digital i PPD Tamed.


Driverr  dolazi iz  malog gradića u srcu Istre. Ovaj Žminjanin za svoj elektronički alias upravo uzima ime Driverr i od 1981. spletom okolnosti, želje i ljubavi započinje svoju elektroničku karijeru.Voli techno i tech house s ponešto tvrđim zvukom ali izrazitom dinamikom. Kao prvi veliki proboj  smatra event UMEK@Pula – Official After Party u krcatom klubu Uljanik, te sada organizira TechnoJeNaSelu.
 

Pridružite se Techno Steel klupskoj večeri 30. studenog. Karte možete nabaviti po predprodajnoj cijeni na Entrio.hr ili prodajnim mjestima. Također se možete obratiti i TJNS promotorima! Vidimo se na plesnom podiju, groove on!

FB Event: Techno Steel with Jay Lumen 30.11.2019

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk