Skip to main content
  • hemendex
  • 28.08.2011.

Promocija novog izdanja Hemendexa

Dance Department se vratio s ljetovanja, a za početak nove sezone u KSET-u ugošćuju Hemendex.

Naslovna foto

Hemendex

Ovaj mali kolektiv marljivih radilica sa svih krajeva Hrvatske, nastao u jesen 2008.,voli se igrati sa spajanjem analognih/digitalnih sintetičkih zvukova s distorziranim gitarama, nastojeći pritom stvoriti nešto što bi osoba iz sada davnih osamdesetih zamišljala kao radijsku pop glazbu iz bliske budućnosti.

Potpomognuti jakim vizualnim identitetom i live VJ-ingom ostavljaju dobre kritike s niza koncerata, a pozornicu su dijelili s imenima poput Ladytron, Handsome Furs ili The Young Gods. Prošle godine izašao je njihov samoizdani vinil ograničene naklade nazvan "Reset 1", a 24.09.2011. u KSET-u predstavljaju njegovog nasljednika "Reset 2", izdanog u suradnji s nezavisnom kućom Geenger records.

Ukoliko ste nestrpljivi, poslušajte njihovu besplatnu kompilaciju live snimaka "Life is not a soundcheck Vol. 1" ili pogledajte donekle svjež spot za ''Microscope'', naslovni singl sa njihovog novog izdanja. Isti singl možete besplatno skinuti ovdje.

{youtube}Glxe0m6Zmss{/youtube}

Osim gostovanja Hemendexa tu su i DJ-evi Dance Departmenta. Ulaznica dođe 20kn do ponoći, 25 nakon.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk