Skip to main content
  • 26.07.2019.

Raveolucija: Zatvoreni pariški Concrete otvara novi klub za 12-tjedana partija

Tu i tamo na globalnoj sceni pojavi se klub koji postane sam svoja legenda, jednostavno karmički, kozmički, lokacijski i energetski ispravno mjesto koje si izrezbari dio unutar suvremene kulture.

Piše: 


Ovo je bio pariški Concrete, teglenica na tri kata usidrena na obrazu Seine od 2012. Concrete je rastao da bi postao jedan od onih koji na rijeku privlači najveća imena svjetske elektronike kao što su Robert Hood, Hunee & Antal, Avalon Emerson, dok su rezidencije držali Leo Pol, Cabanne i Francois X.

Prethodne godine i hrvatska delegacija glazbenika držala je jedan od tri floora u sklopu kulturne razmjene Paris Electronic weeka gdje su Sergej Snooze, Skeptik i Haris Čustović rasplesali ekipu na ovoj povijesnoj poveznici.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ambasador (@ambasador.hr)

Jedan od 12 najboljih klubova svijeta prema Resident Advisoru 21. srpnja stavio je ključ u bravu i digao sidro sa scene nakon neuspjele peticije da ostane otvoren nakon što je vlasnik teglenice odbio početkom godine obnoviti ugovor Concrete teamu. Nije pomogla ni molba pariškog zamjenika gradonačelnika Frédérica Hocquarda koji je tražio da "jedan o glavnih klubova koji oživljava i osvjetljava pariški noćni život" ostane otvoren. Concrete ekipa pozdravila se tako s partijanerima neprekidnim plesnjakom koji je potrajao od 19. srpnja skroz do noći 21. srpnja.

Krajevi s ponekad tužni, zatvaranje poglavlja uzme nepovratno i komadić tebe sa sobom, a kriška pite koju odnosi ovisi koliko si vremena, energije i ljubavi uložio u nešto, no krajevi su ujedno i prilike za nove početke, poput vatre koja pročišćava, spali sve problematične stranputice i neriješene repove i još jednom te vrati na izvor ideje. Concrete tim je stoga odlučio iz ovoga izaći jači i bolji te planira u Parizu otvoriti novu lokaciju s istim srcem – DDehors Brut klub koji će s radom započeti 27. srpnja i nastaviti dalje sa za sada najavljenim programom od 12 tjedana plesa, pa su se i obratili svim fanovima koji su se tako toplo oprostili od njihova prethodnog mentalnog djeteta Concretea:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Concrete Paris (@concrete.paris)

"Rukama i nogama smo se borili da stvorimo projekt na našu sliku i da vas ne ostavimo kao siročad. Pokušali smo se obnoviti, ostati vjerni vrijednostima koje dijelimo, te ujedno otići dalje."

S novom lokacijom stižu i nove mogućnosti, mogućnost drugačije instalacije soundsystema te neke strukturalne slobode koje prethodni maritimni format nije dopuštao. Najavljene evente u Dehors Brutu kao novo rađanje stare stvari možeš proučiti ovdje a punu najavu za otvaranje Bruta istraži na FB postu Concrete tima niže. Stare povijesti rađaju nove price. Tako je uvijek bilo i tako će biti.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2