Skip to main content
  • 3.05.2016.

Road 2 Moondance karavana u Zagrebu i Splitu!

Mjesečina svijetli, velika i ozarena, ponad glava plesača koji s ljetnih pozornica upiru pogled prema svodu na novom putu na Moondance.

 
Uvijek ovdje u vjernoj orbiti, ovo će godine po 4. puta za redom gledati na srednjovjekovnu kulu Kamerlengo i Moondance festival, koji je u tri godine postojanja sagradio reputaciju vodećeg domaćeg festivala koji svake godine privlači plesa gladne s svih kontinenata. Nastupe su potvrdili i veliki kojima u znak poštovanja skidaš šešir pa su tako s nama, od 11. do 13 kolovoza u trogirskim stoljetnim zidinama, između ostalih i oni koji pišu povijest elektroničkog kao što su Jeff Mills, Josh Wink, Deetron & DJ Bone premijerno u novom projektu StoryTellers, John Heckle LIVE…

 
No Moondance iskustvo nije striktno rezervirano samo za one koji uspiju ugrabiti karte za tri dana na tvrđavi, već je dislocirano i diseminirano iskustvo koje počinje zagrijavanje mjesecima ranije kao jedna cijelo godišnja priča prisutnosti dobre glazbe.
 
Ovoga vikenda te tako očekuju dva promo Road 2 Moondance partyja. Karavana elektroničkog ide dalje, duga, zavojita, dobra i sočna glazbena cesta skreće prema zagrebačkom kultnom podiju Sirupa, koji baš u petak, 6. svibnja, vadi ključ iz brave, a subotnje jutro sviće uz pakiranje opreme i umorno-sretan put prema splitskoj pravilnosti koja jest Kocka.
 
Dvije večeri, dva grada, dva kluba, nebrojena srca koja traže beat i jedan talijanski duo koji poštu prima u Berlinu. Kao predvodnici novog vala organskog techna, vinilni čistunci, klupski anarhisti, gear fanatici i Tresor rezidenti s nama su na podiju Analogue Cops i to u LIVE verziji. Najbolje stvari su one koje eventualno zatvore krug vlastite sjajnosti pa je sjajno za zagrijavanje ovogodišnje inačice imati ekipu koja je spektakularno zatvorila prošlogodišnji Moondance.

Zagrebačku Moondance podršku analognoj tankoj plavoj liniji koja dijeli dostojanstvo od beznađa podršku pružaju Ivan Komlinović u LIVE verziji i Jan Kinčl Zero koji su upravo na prošlogodišnjem Moondanceu imali vatreno krštenje na mašinama. Zagrijavanje i hlađenje stavlja se u sposobne ruke sirup rezidenta Arsena Pavešića i Moondance alfe & omege, srebrnog lisca domaće elektronike, Pere FullHousea.
 
 
Ako ti kojim slučajem sve ovo nije dovoljno izvoli još infa. Ptice su nam šapnule da će svi koji kupe ulaznicu za Road 2 Moondance ujedno i ući u bubanj iz kojeg se ujutro na događaju izvlači pet dobitnika festivalskih upada pa čisto ako si mislio leći ranije ovoga petka revidiraj plan.

 
Dan nakon Split i elektronička stabilna pravilnost Kocke pleše u identičnom postavu sve do nedjeljne zore.
 
 
Ako si mjesečar, somnabulistički lutaoc zvučnim, tražiš svoje upade i eto baš fino živiš na Ex Yu području skokni u neku od poslovnica Ticket Shopa ili na njihove online manifestacije ili se osjeti slobodnim prošetati i službenim stranicama za info ili čisto iz uzbuđenih gušta. 
 
Rimljani su bili u krivu… Sve ceste vode u Zagreb i Split!
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2