Skip to main content
  • 21.03.2019.

Roots pres. Coyu – elektronika ravno do korijena

Sve što se vidi jakim i dobrim na površini jako je i dobro upravo zbog jednakih takvih korijena. Krošnje možda bahato i sanjivo streme nebu no korijen ih drži uzemljenima tamo gdje je sve počelo. Korijen je tvoj iskon, centar iz kojeg gradiš periferiju bez da izgubiš misiju iz vida.

Piše: 


Jednako kao što svoju osobu gradiš na tome da znaš gdje su ti korijeni i što i koga poštuješ, jer poštovanje čvrstinom zaslužuju, jednako je tako i s glazbom koju voliš pa se iskreno ukorijenjeni momci vraćaju s novim Roots-om koji se iz krošnje Judinog Drveta zbog velikog interesa i potrebe za većim kapacitetom 5. travnja seli u klub Central. Originalni i posvojeni Splićani i Splićanke plesat će od sata prije ponoći do 6 u zoru.

Za ovo izdanje pripremili su jednu premijeru na domaćim prostorima jer Roots dovodi španjolskog virtuoza Coyu te brazilsku techno senzaciju Vinicius Honoria, a domaćih ruku podršku pružaju prvi čovjek Underground Controla – Miro te osnivač Rootsa, Dj Jock.

Coyu je ime iza mega neopisivo popularnog Suara labela preko kojeg je ovaj katalonski DJ i producent preobrazio španjolsku scenu i stvorio jedan od najprepoznatljivijih zvučnih brendova techna i housea te se uspeo do prvog mjesta na Beatport i Resident Advisor ljestvica. Coyu u međuvremenu postaje jedan od najtraženijih underground DJ-a današnjice, a izdanja sjede na Cocoon-u, Drumcode-u, Get Physical-u, Noir Music-u, 100% Pure-u, Tronic-u i na vlastitoj mu Suari. Upravo je izdao novi album "You Don`t Know" koji možete čuti u nastavku.

Vinicius Honorio započeo je dane u divljoj brazilskoj metropoli Rio de Janeira gdje je put vodio direktno prema elektronici – od DJ-a na školskim zabavama 1998. preko  prodavača u prodavaonicama ploča, do rada u klubovima na prestižnim prostorima Južne Amerike. S preko dva desetljeća u glazbi i uglednom reputacijom Drum & Bass DJ-a i producenta uvijek je nekako postojao posebni dio srca sačuvan za techno. 2014. odvela ga je u London gdje nastaju izdanja za Skelton i Elevate, a 2017. izdaje i na Beyerovom Drumcodeu.

DJ Jock jedan je od najjačih izdanaka nove generacije scene kojeg dakako već poznaješ. Upravo proslavivši deset godina na sceni, ovaj mladi čovjek uskoro završava na Varelinom Pornographicu i Umekovom 1605, a hvataju ga i Intec Digital i ruke nasmijanog lica čuvara svega onog elektroničkog, gospodina Coxa. Ako na mladima svijet ostaje mislimo da je u prilično dobrim i sposobnim rukama trostrukog Ambasador dobitnika  i Roots osnivača kojeg si već slušao na binama Exit Festivala, Resistance stagea na Ultra Europeu, Amsterdamskog ADE-a, Moondancea, No Sleep Festivala, Sea Star-a te mnogih drugih.

INTERVJU
DJ Jock: Ne bih mogao zamisliti život bez muzike. To je moj way-out!

Svoju Entrio upadnicu (80 kn) kljucni ovdje i ukorijeni se, pusti žile duboko pod floor i ne daj se kući. Vidimo se u Centralu na novom Rootsu!

ENTRIO Prodajna mjesta u Splitu

➡GHETALDUS [085] –
Trg Braće Radića 10, Split
➡GHETALDUS [102]
Marmontova 8, Split-
➡DANCING BEAR –
Dioklecijanova 6, Split
➡GHETALDUS [080]  – City Centar Split
Vukovarska 207, Split

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk